Održan žreb u Bangaloru

Datum objave: 11.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

MEČ DEJVIS KUPA PLEJ OFA SVETSKE GRUPE: INDIJA – SRBIJA (BANGALORE, KSLTA Tennis Stadium, 12 – 14. SEPTEMBRA 2014)

Raspored mečeva:

Petak 12.09. 2014. prvi singl od 15 časova Yuki Bhambri - Dušan Lajović, sledi Somdev Devvarman - Filip Krajinović 
Subota 13.09.2014. dubl meč sa početkom od 18.30časova Rohan Bopana, Leander Paes - Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjić
Nedelja 14.09.2014. prvi singl meč sa početkom od 16 časova Somdev Devvarman - Dušan Lajović, sledi Yuki Bhambri - Filip Krajinović

"Zadovoljan sam što Lajović prvi izlazi na teren, naš prvi igrač protiv njihovog drugog. Nadam se da će dobro da 'otvori' meč, bilo bi dobro da povedemo sa 1:0, to bi psiholosski mnogo značilo timu", rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović posle žreba.


Obradović je dodao da je ekipa za pet dana treniranja provela mnogo na terenu i da je forma igrača u usponu.

"To nam je bio cilj, igrači su u prva tri dana bili umorni, ali je kasnije forma počela da se podiže i to je ritam koji imamo u Dejvis kupu. Treba vredno trenirati, naročito mladi igrači, kao što su Lajović i Krajinović, kojima je ovo novo iskustvo i posebna vrsta pritiska jer sada moraju da dobiju svoje mečeve", rekao je on.

"Imaju imperativ i opterećenje, ali sigurno da sam ih dobro mentalno, fizički i teniski pripremio za ove mečeve, oni su spremni 100 odsto", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da očekuje teške uslove za igru.

"Bez obzira na vremenske uslove i paklenu atmosferu navijača, ubeđen sam da smo mi tim koji je uspeo da prevaziđe mnoge teške situacije, pa ćemo prevazići i njihovo frenetično navijanje, da probamo da nađemo našu pravu energiju i dobijemo te mečeve", rekao je Obradović.