Održana pre-draw konferencija NIS Davis cup reprezentacije Srbije u O2 Areni – Prag

Datum objave: 03.04.2012. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)

SERBIA_TEAM_02

NIS Davis kup reprezentacija Srbije nakon prvog treninga, trećeg radnog dana u Pragu izašla je pred lokalne medije u O2 Areni gde će se od 06. do 08. Aprila 2012. godine boriti protiv selekcije Češke za plasman u polufinale Svetske grupe za 2012. godinu.
SERBIA_TEAM_03
Reprezentativac NIS Davis cup tima Srbije Janko Tipsarević (odigrao do sada 32 susreta u Davis cupu, 53 meča, 12 godinu za redom nosi srpski dres),  smatra da je meč potpuno otvoren, da će biti veoma atraktivan i uzbudljiv susret, kao i onaj u Beogradu od pre dve godine.
Da li je NIS Dejvis kup tim Srbije spreman i za drugu pobedu u ovoj sezoni sa 8. igračem sveta Jankom Tipsarevićem i brojem 27. Viktorom Troickim?
Spremni smo, došli smo dovoljno rano sa američke turneje da bi se pripremili. Uslovi, što se tiče terena, nisu baš najbolji jer je teren nov, dosta vlažan i ima dosta krivih odskoka. Ali kako je nama tako je i njima i videćemo šta će se desiti za vikend.
Šta će biti presudno u ovom meču i možemo li posle prvog dana da očekujemo prednost?
Mislim da će biti presudno koliko psihički budemo jaki. Moramo da se izborimo kako sa pritvnikom tako i sa podlogom i njihovim navijačima. Ako uspemo da ostanemo mirni u glavi, da ne ispoljavamo negativne emocije i  pokazujemo i provnicima i Česima da nam bilo šta smeta, moćićemo da pobedimo ovaj meč.

TIPSAREVIC_JANKO_01

Kakvom taktikom treba napasti Berdiha i Stepaneka u singlovima?
Obojica igraju dosta ravno, zato je čudno što su izabrali šljaku, mislim da treba strpljivo graditi poen. Ne može na žurbu, ne može na brzinu jer je podloga jako jako spora i bitno je da se strpljivo i postepeno grade poeni u suprotnom nećemo imati šanse.
Kako se Janko oseća sa najboljim rejtingom u karijeri i da li eventualna pobeda još više diže samopouzdanje pred predstojeće turnire na šljaci, pa i Svetski kup u Dizeldorfu?
Sigurno da da, osećam se zadovoljnim što sam osmi na svetu, jer to je jedan od mojih ciljeva bio ove godine, da što brže moguće napredujem na ATP listi i sigurno je da sa takvim renkingom ulazim sa više samopouzdanja u ovaj meč, kao i u predstojeću sezonu na šljaci.
Gde su prednosti Srbije a gde Češke u ovom meču?
Mislim da smo podjednake reprezentacije zato što gledajući renking prva dva igrača mislim da smo gotovo i skoro identični. Što se podloge tiče i Berdih i Stepanek , kao i Viktor i ja znaju podjednako dobro da igraju i na šljaci kao i na drugim podlogama, tako da dao bi malu prednost njima, samo zbog njihove publike, u suporotnom meč je potpuno otvoren – zaključio je Tipsarević.
SERBIA_TEAM_05
Mečevi:
Petak 06. april – 1500 hrs local
Subota 07. april – 1500 hrs local
Nedelja 08. april - 1300 hrs local
Podloga: šljaka, Indoor
Vrsta loptica: Wilson US Open