Održana pre-draw konferencija Fed kup reprezentacije Srbije uoči meča sa Slovačkom

Datum objave: 06.02.2013. // Kategorija: Vesti

MEČ FED KUPA PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE I ZA 2013. GODINU: SRBIJA – SLOVAČKA (ČAIR, NIŠ  09. I  10. FEBRUAR 2013)

SERBIA_TEAM_PRESS_03

Trećeg dana boravka u Nišu NIS Fed kup reprezentacija Srbije, kao i reprezentacija Slovačke nastavili su sa pre i poslepodnevnim treninzima. Obe reprezentacije su održale i pre-draw konferencije, koje su sastavni deo jedne Fed kup nedelje i događaja.

Pred sedmu silu u press centru Hale Čair izašle su Bojana Jovanovski, Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić predvođene selektorom Dejanom Vranešom. 

"Zahvaljujem se našim domaćinima i gradu Nišu koji su učinili zaista sve da se prijatno osećamo. Obezbeđeni su nam idealni uslovi za rad. Zahvaljujem se i mojim igračicama koje su došle ovde i pored zgusnutog rasporeda u svojim kalendarima. Još jednom su pokazale da im je, reprezentacija i reprezentativni nastupi značajni. Zahvaljujem se i svom stručnom timu i ostalima iz ekipe koji ulažu velike napore da se mi što bolje pripremimo za naredni meč i pored teškoća koje imamo s povredama. Iskoristio bih priliku da poželim dobrodošlicu našem novom članu Vesni Dolonc. Ona je poreklom iz Niša i mogu da kažem da je veliko pojačanje za naš tim. Ona je divna devojka, odlično je primljena i odlično se uklopila u tim . Želim joj sve najbolje i uspešnu karijeru u dresu Srbije. Tačno je, veliki je pritisak na našim devojkama. One su mlade igračice. Imale su već sličnu situaciju protiv Belguije, Kanade pa i Slovačke, gde su pokazale da, iako su mlade mogu uspešno da podnesu taj pritisak . Ja se iskreno nadam da ćemo uz pomoć ostalih članova ekipe, maksimalno da se spremimo. Slovakinje su svakako jedan iskusan tim, dugo su na okupu i, kao što vidite, i ovoga puta su u najjačem sastavu i kao i naše devojke, izuzetno su motivisane. Naša najjača strana je snažna i uvek prisutna motivacija kada dođu da igraju za reprezentaciju, timski duh i atmosfera. Na žalost, naše devojke u poslednje vreme nisu imale nekih većih uspeha na turnirima, izuzev na Australia openu, gde je Bojana zabeležila sjanje rezultate, ali kada igraju za reprezentaciju Srbije onda daju i više od svog maksimuma, što je izuzetno bitno za ovu reprezentaciju. Ja se iskreno nadam i siguran sam da ćemo sve učiniti da se što bolje pripremimo za ovaj meč.

SERBIA_TEAM_PRESS_06

 Na žalost muku mučimo s povredama. I Jelena Janković i Ana Ivanović su povređene. Jelena vuče povredu trbušnog mišića još od Otvorenog prvenstva Australije. Bila je u Beogradu, pokušala je da sanira povredu, međutim, u ponedeljak je, posle finalnog pregleda lekarski tim je doneo odluku da ona, pre petka ili subote ne bi mogla da uzme reket u ruke što je suviše kasno da bi spremna dočekala duel sa Slovačkom. Ana takođe od Australije vuče povredu mišića ramena. Ona je još u Beogradu i mi se nadamo da će sanirati povredu i da će se priključiti timu u ćetvrtak. Na žalost, našim mukama tu nije kraj. I Bojana vuče povredu leđa takođe iz Australije. No, učinićemo sve da se što bolje pripremimo za ovaj meč. Rekao sam već da je Slovačka težak i neugodan protivnik. Dva puta smo izgubili, jednom ih pobedili. I u najjačem sastavu da igramo pa bi bilo teško, a kada nas prate ovi pehovi to još više otežava stvar. Ali, imamo pozitivna iskustva sa gostovanjem Dejvis kup reprezentacijom u vašem gradu. Oni su bili prezadovoljni podrškom i pre svega atmosferom ovde u Hali. Siguran sam da će atmosfera i podrška našem timu biti ista kao i sa Dejvis kup reprezentacijom. I bez obzira u kom sastavu igrali i na teškoće učinićemo sve da se što bolje pripremimo i da, uz dobru atmosferu u timu damo svoj maksimum" - rekao je selektor Vraneš. 

SERBIA_TEAM_PRESS_05

"Naravno da je veliki pritisak na nama. Ja vučem povredu još iz Australije i nisam mogla na odgovarajući način da se pripremim za ovaj duel. Poslednjih četiri - pet dana išla sam dva puta dnevno na terapije. Trenirala sam nešto malo, bez nekog kretanja, na servisu sam isto tako malo radila, ali ću dati sve od sebe da se spremim do vikenda za mečeve i nadam se da ćemo da pobedimo" - rekla je Bojana Jovanovski. 

TRENING_02.06._16

"Izvinjavam što ne govorim baš dobro srpski jer sam rođena u Moskvi, ali je moj tata iz Niša. Pre svega moram da kažem da sam sretna što ću igrati za reprezentaciju Srbije i da nastupim u Fed kupu.To je bio moj san. Takođe sam veoma radosna što će moj prvi meć u Fed kupu biti baš u Nišu, pogotovo što ovde imam prijatelje i rodbinu . Posebno mi je zadovoljstvo što mogu da se predstavim pred mojom publikom" - istakla je debitant u NIS Fed kup timu Srbije Vesna Dolonc.

SERBIA_TEAM_PRESS_07

"Nije nam ovo prvi put da smo u ovakvoj situaciji jer Jelena i Ana imaju svoj raspored turnira koji je veoma zgusnut. Mislim da je najveći problem pred selektorom, koji želi da ima najbolju ekipu, da sastavi tim od najboljih igračica. Ali, mi smo tu da skinemo deo tereta s njega. Vesna i ja smo spremne, a znam i da će Bojana, iako je povređena, dati sve od sebe kako bismo stigle do vredne pobede" - zaključila je Aleksandra Krunić.