Objavljeni nosioci za žreb Svetske grupe Dejvis kupa 2022.

Datum objave: 25.03.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Međunarodna teniska federacija (ITF) i Kosmos Tennis objavili su nosioce za žreb Dejvis kupa 2022. grupne faze finalnog takmičenja. Žreb će biti održan u kancelarijama ITF-a u Londonu u četvrtak 31. marta 2022. sa početkom u 15:00 po lokalnom vremenu (16 časova po srednje-evropskom vremenu). Hrvatska, kao vicešampion 2021. godine je prvi nosilac, dok su Španija, Francuska i SAD takođe nosioci na osnovu najnovije rang liste Dejvis kup takmičenja. 
16 reprezentacija koje se takmiče u finalu raspoređeno je u četiri “šešira”. Četiri selekcije nosioci nalaze se u “šeširu” 1, dok je preostalih 12 timova raspoređeno u “šeširima” od 2 do 4, prema najnovijoj rang listi Dejvis kupa. Reprezentacija Srbije nalazi se u “šeširu” broj 3.
 
Po jedna nacija iz svakog “šešira” biće izvučena u svaku od četiri round-robin grupe, sa četiri zemlje domaćina smeštene u različite grupe. Prošle nedelje su Bolonja (Italija), Glazgov (Velika Britanija), Hamburg (Nemačka) i Malaga (Španija) proglašeni za gradove domaćine grupne faze finala Dejvis kupa 2022. Dva najbolja tima u svakoj grupi ostvariće plasman u nokaut fazu finala Dejvis kupa koje će se održati na jednoj, još uvek nepoznatoj lokaciji od 23. do 27. novembra 2022. Žrebom za nokaut fazu biće izvučena četiri pobednika grupa protiv četiri drugoplasirana u četvrtfinalu. 
 
Sastav “šešira” za žreb: 
1 Hrvatska (1) Španjolska (2), Francuska (3), SAD (4) 
2 Nemačka, Kanada, Italija, Velika Britanija 
3 Kazahstan, Belgija, Srbija, Argentina  
4 Švedska, Australija, Holandija, Republika Koreja