Novakova pariska čarolija i 19. gren slem trijumf

Datum objave: 14.06.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Istorija jednog sporta je puna momenata kada kažemo to je to, nema dalje, ovo je vrh planine preko kojeg se ne može dalje, a odmah zatim dođe on i svojom magijom obori prethodno postavljenu i utvrđenu granicu, svojom magijom na trerenu stvara novu raskoš i otvara nove puteve koji vode ka večnosti. Najbolji teniser planete, srpska sportska ikona Novak Đoković upisao je 19. gren slem trijumf u karijeri osvojivši Rolan Garos 2021. i time postao prvi teniser u modernoj teniskoj istoriji koji ima po dva osvojena pehara sa sva četiri gren slem takmičenja. 
U 120 finalu karijere, za 84. titulu i ujedno 19. na gren slemu Novak je u velikom finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa prošavši put od 0:2 do 3:2 u setovima za konačnih (6:7(6), 2:6, 6:3 ,6:2, 6:4) za četiri sata i 12 minuta igre. Na kraju Kup Musketara u rukama svetskog i našeg šampiona, suze radosnice u očima i sa usana stihovi himne Srbije “Bože pravde” koja je intonirana na stadionu Filip Šartrije u čast trijumfa Novaka Đokovića. 
Na krilima pobede u rodnom Beogradu, gde je samo dan pred početak Otvorenog prvenstva Francuske na terenima TC Novak doživeo šampionske ovacije i gromoglasni aplauz uz želju svih da isto doživi i na pariskoj šljaci, iskovao je gren slem broj 19, nastavio da dominira ATP listom gde je ušao u 325 nedelju vladavine. 
Pred Novakom su novi zadaci, svakako tri najveća koja mu predstoje u 2021. su gren slem turniri u Londonu i Njujorku, kao i Olimpijske igre u Tokiju. 
Novak je heroj, mit i teniska legenda, koja će još dugo pisati istoriju “belog sporta”. Suštini njegovog dela i njegove genijalnosti pripada to što se čini da ono ispočetka deluje i fantastično i nemoguće. Novak Đoković će još dugo odlučivati o ishodu ove igre, rekordima i novim granicama koje neprestano pomera i postavlja nove uvek znajući da izvuče činioce odlučujuće za uspeh.