NIS generalni sponzor Teniskog saveza Srbije

Datum objave: 22.02.2012. // Kategorija: Vesti
TSS_-_NIS_011
Na svečanosti u “Impuls holu” na Novom Beogradu gde su, trenutno, prostorije TS Srbije, potpisan je Ugovor o saradnji, koji podrazumeva generalno sponzorstvo Saveza i realizaciju projekta, a u cilju unapređenja teniskog sporta u Srbiji, između TSS i jedne od najvećih kompanija u Srbiji - NIS. Ugovor su potpisali Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS i Vuk Jeremić, predsednik TS Srbije.
• Mislim da je ovo jedan značajan dan za srpski tenis. Mi se danas nalazimo u prilici da počinjemo jednu sveukupnu saradnju Naftne industrije – Gazprom Neft i Teniskog saveza Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo da primetim da će ovo biti najveći aranžman u istoriji srpskog tenisa do sada. NIS Gazprom NEFT je najbolja kompanija u Srbiji, tenis je najbolji sport u Srbiji i prirodno je bilo što smo se našli i što ćemo sarađivati. Mislim da je ovo dobrim delom i rezultat promena koji su se dogodila u Teniskom savezu Srbije prošle godine, promene na bolje. Našli smo snage da rešimo probleme. U tenisu Srbije više nema podela, nema zle krvi, danas smo svi zajedno, danas smo usmereni i ujedinjeni da razvijamo ovaj sport u svim kategorijama od onih najmlađih do profesionalaca, svetskih prvaka, onih koji danas diktiraju trendove u međunarodnom tenisu. Svako od nas je uložio veliki napor da se ovo desi, govorim o ljudima koji su bili uključeni u teniski sport ranije, govorim i o nekim ljudima koji su, u neku ruku novi, to smo Kiril i ja, svakako, koji smo pridošlice u ovu našu zajedničku porodicu. Svako je od nas nešto žrtvovao, ali zajednički, zajednička vizija je dogovorena i počela je da se ostvaruje. Mogu da kažem, ako je i bilo onih koji su imali izvesne rezerve i skeptika da put kojim smo krenuli u TSS nije pravi, pogrešili su. Sumnje i svi ti strahovi su se pokazali bez osnova i neopravdani. Nije došlo ni do kakvih štetnih poteza na razvoj tenisa, niti bilo kog pojedinca iz teniske porodice. Mislim da je ujedinjenje i pomirenje donelo dobru atmosferu, dobre rezultate, a u narednom periodu, s našim novim generalnim sponzorom, učinićemo sve što je u moći TS Srbije da uslovi za razvoj teniskog sporta budu bolji nego ikad, a NIS će nam u tome mnogo pomoći da sistem, da teniski prostor osvežimo i snažimo, da mu damo nov kapacitet, novu snagu i nov zamah. Zato ovom prilikom želim da se zahvalim svom dobrom prijatelju Kirilu, kompaniji NIS Gazprom Neft. Želim da kažem, da smo u prošlosti bili najbolji, NIS u svom poslu, a teniseri u svom i da ćemo u budućnosti biti još bolji.
TSS_-_NIS_013
Generalni direktor NIS –a , Kiril Kravčenko je rekao:
- Mislim da je gospodin ministar sve rekao. Za nas je velika čast i zadiovoljstvo postati generalni sponzor Teniskom savezu Srbije. Mi imamo već dve godine dobru saradnju i podršku Dejvis i Fed repreprezentaciji Srbije i vidimo mogućnost da proširimo saradnju u budućnosti. Već ove godine ćemo na tome raditi ozbiljno pogotovo na razvoju mladih talenata. Nadam se da ćemo pomoći Teniskom savezu Srbije na razvoju, na još viši nivo.
TSS_-_NIS_019