NIS Fed kup tim Srbije spreman za bitku sa Nemicama

Datum objave: 19.04.2013. // Kategorija: Vesti

Ivanović: Očekivana postavka Nemica, nadam se pobedi

ZREB_FED_KUP

Prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Ana Ivanović rekla je danas da nije iznenađena postavkom reprezentacije Nemačke i istakla da se nada da će nacionalni tim izboriti opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa.

Žrebom u Štutgartukoji je održan u Gradskoj kući odlučeno je da duel Nemačke i Srbije otvore Mona Bartel i Ivanovićeva, a zatim će na teren izaći Angelika Kerber i Bojana Jovanovski.

"Očekivan žreb, znala sam da će Nemačka izabrati takvu  postavku. Spremne smo i verujem da možemo da prođemo ove izazove. Predstoje nam teški mečevi, ali ubeđen sam da možemo da ih rešimo u svoju korist", rekla je nakon žreba Ivanovićeva.

Ana_Ivanovic14

Ana je dodala da dobro poznaje Bartel, trenutno 28. igrčicu sveta.

"Dobro je poznajem, izgubila sam od nje godine u Indijan Velsu i prošle godine ovde u Štutgartu. Znam da ima dobar servis, ali forhend joj je lošija strana. Tu je i moj trener, dobro ćemo se pripremiti", poručila je srpska teniserka.

Ana_Ivanovic13

Bojana Jovanovski je istakla da je zadovoljna žrebom.

Bojana_Jovanovski_trening5

"Volim da igram kasnije i da imam vremena da se spremim za meč. Naporno sam trenirala prethodnih dana, oporavila sam se od povrede, igram sve bolje i biću spremna za mečeve u subotu i nedelju. Pokušaćemo da sa selektorom napravimo najbolju taktiku i zabeležimo pobedu", poručila je Jovanosvki.

Prema rečima selektora Dejana Vraneša, atmosfera u reprezentaciji je odlična i devojke će dati sve od sebe da izbore opstanak u Svetskoj grupi.

"Nemice su postavile kombinaciju koju smo očekivali, iako su na poslednjim treninzima imali šest teniserki na terenu. Njihov selektor se odlučio, po mom mišljenju, za najbolji tim. Ne znam da li će iskoristi pravo i nešto menjati, imaju dosta mogućnosti", kazao je Vraneš.

Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić trebalo bi u dublu da se suprostave nemačkoj kombinaciji Sabine Lisicki/Ana Lena Gronefeld.

Vesna_Dolonc_trening2

"Igraćemo dubl, nadam se da domaćini ništa neće menjati. Daćemo sve od sebe, nadam se da će devojke biti uspešne u singlu, ali biće to teški mečevi", rekla je Dolonc.

Dolonc_i_Krunic_trening6

Duel Nemačke i Srbije igra se u "Porše Areni" u Štutgartu, a opstanak u Svetskoj grupi izboriće reprezentacija koja ostvari tri pobede.