NIS dvoransko prventvo za seniore i seniorke

Datum objave: 23.11.2012. // Kategorija: Vesti

tennis_racket

“NIS dvoransko prvenstvo u tenisu za seniore i seniorke” održaće se na tri terena TSS u “Impuls hali” na Novom Beogradu od 24. do 30 novembra. Kvalifikacije počinju ovog vikenda, finale u muškoj konkurenciji igraće se 29. novembra, a u ženskoj dan kasnije (30. novembra).

Za ovo prvenstvo u muškoj konkurenciji prijavila su se 93 takmičara, a u ženskoj 62 teniserke. Kvalifikacije kod seniora na žreb od 32 takmičara igraju se u subotu i nedelju, a glavni turnir počinje u ponedeljak. Glavni žreb je takođe na 32 takmičara, s tim što 24 učesnika ulaze po rang listi, četiri iz kvalifikacija, dok četiri tenisera dobijaju vajld kartu. Glavni turnir za seniore počinje u ponedeljak, 25. novembra.

Na ovom prvenstvu igraće čak devet igrača koji su rangirani na ATP listi. Prvi nosilac je Ivan Bjelica (322), drugi je Nikola Ćirić (363), a treći Miljan Zekić (435) svi iz TK C. Zvezda.

U ženskoj konkurenciji, kao i kod seniora, propozicije su iste, s tim da se kvalifikacije igraju u nedelju i ponedeljak, a glavni turnir počinje u utorak. Kod seniorki nastupa šest igračica sa WTA rang liste. Najbolje plasirana je Milana Spremo (575), a slede Doroteja Erić (709) i Dejana Radanović (858).

Ukupan nagradni fond je 1.130.000 dinara (bruto). Vrhovni sudija je Nemanja Radić.