NIS Davis cup tim Srbije odradio prve treninge u O2 Areni

Datum objave: 02.04.2012. // Kategorija: Vesti

Drugi trening NIS Davis cup selekcije Srbije  održan je od 18 do 21 čas. Naši momci vredno rade i treniraju pod budim okom selektora Bogdana Obradovića i kompletnog stručnog štaba našeg tima.
za_sajt9
Reprezentaivac NIS Davis cup tima Srbije Viktor Troicki odgovorio nam je kako se oseća posle prvog treninga u O2 Areni i kako mu se čini podloga?
za_sajt7
-Mislim da je podloga dobra za prvi dan treninga, nema loših odskoka, ali je prilično nizak odskok, što odgovara Češkim igračima. Teren je i dalje malo blatnjav i mokar i nadam se da će se to narednih dana popraviti  i biti bolji.
Da li Viktor i Janko osećaju veći pritisak zbog činjenice da su najvažniji poeni u njihovim rukama?
- Iskreno, ne osećam nikakav pritisak, igrali smo već protiv Čeha tako da znamo šta nas očekuje. Oni su veoma iskusna ekipa i jako dobro igraju, možda su čak i blagi favoriti jer igraju kod kuće, ali sigurno je da ćemo mi dati sve od sebe. Smatram da i Janko i ja igramo sjajno u Dejvis kupu i uvek pružamo svoj maksimum, tako da mislim da ćemo i ovog puta dati sve od sebe, pa videćemo kako će biti na mečevima.
Kako se nositi sa velikim pritiskom publike i domaći terenom protivnika jer su i u meču u Beogradu bili velika podrška Česima na gostujućem terenu?
-Da, njihovi navijači su bili sjajni u Beogradu, bilo ih je puno i bordili su svoju ekipu, tokom sva tri dana mečeva u našoj Areni. Sigurno je da će biti još teže ovde, ali iskreno mene to na neki način i motiviše još više i po meni, manji je pritisak igrati u gostima nego igrati kod kuće. Borićemo se i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo.
Da li su fizički spremni za pet setova na šljaci?
Činjenica je da smo svi došli sa betona i da dugo nismo igrali na šljaci, ja nisam od Rolan Garosa prošle godine. Treba vremena za adaptaciju igranja na šljaci, ali mislim da smo svi u istoj situaciji i da će svima biti isto. Koliko smo spremni to će se najbolje videti tokom samih mečeva. Što se mene lično tiče mislim da imam snage i da mogu da izdržim da igram pet setova.
Da li je čudna odluka  Čeha da selekciju Srbije ugoste na šljaci?
Veoma, ali ide sezona na šljaci i posle ovog meča sve nas očekuju turniri na šljaci. Činjenica je da su oni bolji igrači na tvrdoj podlozi, ali isto tako dobro umeju i da igraju na šljaci. Berdih je igrao polufinale Rolan Garosa i sa njim sigurno neće biti lak meč – zaključio je Troicki.
za_sajt12

Mečevi:
Petak 06. april – 1500 hrs local
Subota 07. april – 1500 hrs local
Nedelja 08. april - 1300 hrs local
Podloga: šljaka, Indoor
Vrsta loptica: Wilson US Open
za_sajt5