Nina, Džina i Laslo sjajni

Datum objave: 27.04.2013. // Kategorija: Vesti

Najbolja juniorka Srbije nastavlja sa sjajnim partijama i rezultatima na svetskoj juniorskoj sceni. Prošle nedelje Nina je osvojila duplu krunu u Francuskoj, ove nedelje na pragu je da ponovi taj rezultat. Nina je danas (27.04.2013) osvojila dubl trofej u paru sa Ioanom Ducu iz Rumunije na G1 turniru u Francuskoj (Beaulieu) gde su u finalu savladale par Chiesa - Fett (ITA,CRO). Ovi rezultati Ninu dovode na prag prvih 10 juniorki sveta. 

Nina_Stojanovic3

U finale singla na ovom takmičenju Nina se plasirala deklasiravši protivnicu iz Rusije Mariju Martufinu 6:0, 6:0. U borbi za novi trofej Stojanovićeva se sastal sa prvim nosiocem turnira Jelenom Ostapenko iz Letonije koja je u polufinalu savladala takmičarsku iz Srbije Džinu Milovanović 7:5, 6:1 koja je takođe nanizala sjajne pobede ove nedelje u Francuskoj. Ostapenko je u finalu bila bolja rezultatom 0:6, 3:6.

Uporedo sa ženskim turniru u ovom francuskom mestu održava se i muški G1 turnir za juniore. Prvi nosilac je peti junior sveta, jedan od najboljih mladih tenisera Srbije Laslo Đere. U polufinalu Laslo se sastao sa predstavnikom Rusije Andrejom Rubljevim i kod vođstva Rusa od 6:0, 3:0 naš as je predao meč.