Nikolina bi titulu

Datum objave: 10.01.2013. // Kategorija: Vesti

JOVIC_NIKOLINA-U14_01

Nikolina Jović, članica one sjajne generacije naših četrnaestogodišnjakinja koje su osvojile svetsku titulu i još jednom pokazale svetu da je Srbija nepresušna kolevka izuzetnih sportista, a u poslednje vreme posebno tenisera i teniserki. Svoje prve teniske korake, a onda i afirmaciju stekla je u rodnoj Banjaluci. Sada je članica TK Gemaks u Beogradu i na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije stigla je do finala. Čini se da je najviše problema imala u prvom kolu kadea je u meču protiv Maše Antonijević dobila meč - 6:2, 7:5.

    - Taj meč sam odigrala kao u nekom grču. Ne, nije bila u pitanju trema, već nisam ušla u duel maksimalno koncentruisana, a i protivnica je igrala veoma dobro, bez pritiska tako da mi je, naročito u drugom setu, bilo zaista teško.

    Nikolina se, što je turnir više odmicao, bila sve sigurnija, da bi u polufinalu, čini se bez nekih većih napora, savladala drugaricu iz reprezentacije Tamaru Tomić, ubedljivo i relativno brzo.

    - Dobro, meč sam dobila relativno lako, ali nisam zadovoljna kvalitetom svoje igre, jer mi podloga ne odgovara, pa ne mogu da pružim igru onakvu kakvu ja znam. 

    Nikolina već dugo vuče povredu stomačnih mišića.

    - Pre dva meseca, na kondicionom treningu došlo je do povrede trbušnih mišića i morala sam da prvo zalečim tu povredu koja je i bolna i dugo traje samo lečenje. Ali, i pored protivljenja lekara, otišla sam u SAD, dogurala do četrvtfinala Orange Boula, ali sam povredu pogoršala. Ovo mi je prvi turnir od kako sam zalečila povredu i zato igram slabije.

    Nikolina je napravila plan nastupa u prvoj polovini ove nove sezone.

    - Nastupiću posle državnog prvenstva na nekoliko ITF turnira, a od 3-5. februara nastupiću za reprezentaciju Srbije na zimskom ekipnom prvenstvu Evrope koje se igra u Francuskoj. Prošle godine smo igrale u Turskoj i to na otvaranju s domaćinom, ali nam se dogodio maler da se prtljag sa stvarima i opremom, uključujući i rekete zagubio. Tako smo, praktično, sat pred nastup dobile stvari i onako nespremne izašle na teren. Posle singlova bilo je 1:1, a igru parova smo izgubile i tako su neočekivano Turkinje prošle dalje. Sada idemo da osvojimo trofej.

    U finalu zimskog dvoranskog prvenstva Srbije, koje se igra u “Impuls holu” na Novom Beogradu, Nikolinu čeka visoka i neugodna Jelena Lukić. Ko će poneti titulu najbolje? Nikolina ne želi da se upušta u prognoze. U svakom slučaju mora odigrati najbolje što ume kako bi stigla do trofeja.