Nikola Ćirić najbolji senior

Datum objave: 30.11.2012. // Kategorija: Vesti

FINALE-MUSKARCI_01

Dva klupska druga, oba iz TK Crvena zvezda, prvi I drugi nosilac, Ivan Bjelica I Nikola Ćirić, u međusobnom duelu odlučivali su o tituli seniorskog prvaka Srbije. U kvalitetnom I neizvesnom finalnom meču za titulu Nikola Ćirić je savladao Ivana Bjelicu – 3:6, 6:4, 6:1. Bio je to susret u kome su rivali znali sve odlike I mane protivnika, pa je pobednik odlučila trenutna inspiracija. Nikola Ćirić je izvanredno servirao I to je njegovom suparniku bila nerešiva enigma.

FINALE-MUSKARCI_02

    -Drago mi je što sam osvojio ovu titulu. Ja sam bio seniorski prvak 2000. godine I od onda nisam učestvovao. Ovo sada mi je prvi put posle duže pauze. Smatram da mi je ovo veliki uspeh. Mislim da je ovo bio kvalitetan turnir, a organizatora, Teniski savez Srbije, bih pohvalio jer je napravio veoma jak turnir I sa solidnim nagradnim fondom. Očekujem da će u narednim godinama ovo prvenstvo biti još kvalitetnije.

    - Što se tiče samog finalnog meča, nisam ga otvorio baš najbolje. Dosta sam grešio, koncentracija mi nije bila na nivou I stoga sam taj set izgubio, mada sam imao prilika da ga dobijem. Sredinom drugog seta sam najzad “ušao” u igru, proradio mi je I servis tako da sam uspeo da izborim taj treći set. Bio sam u punoj koncentraciji, svaki udarac mi je, čini se, uspevao I zaslužio sam ovu titulu. Posebno me raduje što sam ceo turnir odigrao s visokim procentom prvog servisa – rekao je Nikola Ćirić.

    FINALE-MUSKARCI_07

    Ivan Bjelica je bio siguran do finalnog duela. Ali, priznaje da je Ćirić bio boljiu.

    - Ćirić je sasvim zasluženo stigao do titule. Igrao je bolje, a servis mu je bio skoro nepogrešiv. Čini mi se da je imao preko 20 asova, ako ne I više, I tu je ključ mog poraza. Jednostavno, na njegov servis nisam imao odgovor. Jedino mogu biti zadovoljan prvim setom, ali to je malo ako želiš titulu. Sada ću malo da se odmorim, pa krećem sa pripremama za narednu sezonu. Želim da igram čelendžere I fjučerse, da se ustalim u 300 na ATP listi tako da mogu da nastupim u kvalifikacijama na gren slem turnirima – kaže Ivasn Bjelica.

    FINALE-MUSKARCI_04