Najbolji juniori Indije (do 16) na pripremama u Beogradu

Datum objave: 12.07.2019. // Kategorija: Domaća scena
Tenis sport džentlmena ima tu moć da ljute rivale spaja u neraskidiva prijateljstva i ide putanjom od bitke do stiska ruke koji znači početak nove priče u vidu iskrene i duboke sportske  saradnje. 
Takva je i teniska priča Srbije i Indije. Nebrojano puta nalazili smo se sa suprotnih strana mreža, vodili ljute ratove na terenu, van njega razvijali i negovali prijateljstvo koje je svakim danom sve veće i jače. 
Prilog ovoj fabuli je i dolazak selekcije Indije u Beograd, odnosno njihovih najboljih takmičara uzrasta do 16 godina, kako u ženskoj tako i muškoj konkurenciji. 
Mladi asovi druge po broju stanovnika zemlje na svetu sa 1,3 milijarde populacije već su duboko u teniskoj priči, uspešni na međunarodnoj sceni, vredni i spremni da ne samo naslede njihove svetski čuvene zemljake u „belom sportu“ poput Paesa, Bupatija, Sanie Mirze, već i da odu dalje i obeleže vreme koje dolazi.
Dolazak mladih snaga tenisa Indije u Beograd rezultat je sjajne saradnje Teniskog saveza Srbije i Teniske Federacije Indije. 
Ženski deo ekipe čine Renee Singh, Gargi Pawar i Bhakti Shah, dok muški sastav selekcije Indije do 16 godina predstavljaju Ajay Malik, Denim Yadav i Chirag Duhan koji je 2018. osvojio drugo mesto u singlu na  Vimbldonskom kvalifikacionom turniru (do 14) koji je održan u Nju Delhiju, dok je šampionski pehar zagrlio na Vimbldonskom turniru u Londonu (konkurencija do 14). 
Gosti iz Indije su prezadovoljni uslovima i gostoprimstvom domaćina.
„Teniski savez Srbije nam je pružio sve, ni o čemu ne moramo da brinemo osim o onome što radimo na terenu. Od sletanja na aerodrom  sve teče lagano, sve je organizovano, od smeštaja, hrane, do treninga. Naši juniori se divno druže sa srpskim igračima, osećamo se kao da smo kod kuće, svi su izuzetno prijatni i trude se da svaki trenutak koji ovde provedemo protekne u najlepšem svetlu.  Završavamo prvi ciklus priprema na terenima TSS koje imaju u okviru TC Novak u Beogradu i odlazimo na Tennis Europe turnir u konkurenciji do 16 godina koji će biti održan u Nišu. Prilika da se odmere snage na terenu sa vršnjacima iz Evrope, da se upozna još jedan grad u Srbiji i da nastavimo ovo divno druženje i saradnju“ – istakla je selektor i direktor juniorske selekcije Indije Namita Bal. 
Po završetku Tennis Europe turnira u Nišu koji je na programu od 15. do 21. jula mlada reprezentacije Indije vraća se u Beograd gde će nastaviti pripreme koje će voditi šef stručnog štaba juniorskog programa TSS Renco Furlan. 
„Ove pripreme nam puno znače, šljaka ovde je drugačija nego u Indiji gde je znatno brža. Naši najbolji juniori do 16 imaju priliku da razmene snage i znanje sa kolegama iz Srbije što obogaćuje iskustvo i dobra je podloga za sve ono što dolazi na takmičarskom polju u budućnosti. Imamo tradiciju organizacije kampova kod nas u Indiji pre samih takmičenja, tako da je ovo nastavak te priče samo sada na međunarodnom nivou što je granat novog kvaliteta. Srećni smo i zadovoljni saradnjom koju imamo sa TSS i verujem da će u budućnosti ona biti još veća i jača“ – zaključila je Bal.