MTS Fed kup tim Srbije otputovao u Luksemburg na takmičenje I grupe Evro-afričke zone 2020.

Datum objave: 02.02.2020. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U nedelji koja je pred nama MTS Fed kup selekcija Srbije učestvovat će u takmičenju I grupe Evro-afričke zone za 2020. godinu. 
Put Luksemburga iz Beograda danas su otputovale igračice: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Fatma Idrizović i selektor Tatjana Ječmenica Jevtić, dok će im se u Luksemburgu pridružiti najbolja teniserka Srbije Nina Stojanović. Pored reprezentativki i selektorke put Luksemburga otišao je i ostatak stručnog štaba naše Fed kup selekcije: trener Nikola Ćirić, lekar Marija Lukač, fiziotarapeuti Dušan Čorilić i Aleksandar Bulatović, španer Filip Jovanović i tim menadžer Tihomir Babić.  
Prvo kolo I grupe Evro-afričke zone Fed kupa za 2020. biće odigrano od 05. do 08. februara, Srbija se nalazi u Grupi A u kojoj će joj protivnici biti timovi Švedske i domaćina Luksemburga. Ukoliko zabeleži pobede u mini plej ofu naš tim očekuje borba sa pobednikom Grupe B u kojoj se nalaze: Poljska, Turska, Slovenija. 
 
„Okupili smo se na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu i krećemo put Luksemburga. Ceo tim je tu izuzev Nine Stojanović koja je igrala turnir u Francuskoj i koja će nam se pridružiti u Luksemburgu. Atmosfera je veoma pozitivna što je najbitnije, devojke su uvek spremne da daju sve od sebe i verujem u njih, one su svoj kvalitet pokazale. U Luksemburgu nas očekuje najpre susret sa domaćinom, zatim sa timom Švedske,  imaju iskusne teniserke, ali dobili smo najbolje moguće protivinike u grupi koje smo mogli, mnogo bolje nego da su nam u grupi Poljska, Slovenija, Turska. Svaki protivnik je težak i neće biti lako, nikoga ne potcenjujemo, svaki meč mora da se odradi maksimalno. Znam da će se boriti i dati sve od sebe kao i uvek do sada i da će ovaj put biti uspešne, uz onaj faktor sportske sreće koji će verujem ovaj put biti na našoj strani“ – rekla je selektorka MTS Fed kup selekcije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.