MOZZART FJUČERS 2011. OTVARA SEZONU FJUČERS TURNIRA U SRBIJI

Datum objave: 09.06.2011. // Kategorija: Vesti

Tradicionalni serijal „fjučers“ turnira u Srbiji za 2011. godinu počinje 14. juna 2011. godine takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, prvi od pet fjučers turnira u Srbiji ovog leta sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. Kvalifikacioni deo turnira počinje 11. juna.
Na MOZZART „FJUČERSU“ 2011. nastupiće igrači iz više od 35 zemalja sa svih kontinenata. Kvalifikacije turnira počinju u subotu 11. juna, a glavni turnir počinje u utorak 14 juna. Finalni meč u, dublu igra se u subotu 18 juna, a u singlu u nedelju 19 juna 2011. Prvi nosilac ovogodišnjeg turnira je Axel Micihion, koji je 343 na ATP listi, a od srpskih tenisera nosioci su Savić i Bjelica.
Prema rangu učesnika, ovogodišnji turnir je najjačih od svih do sada održanih MOZZART „Fjučers“ turnira. Poslednji učesnik koji je direktno u glavnom turniru je 667 na ATP listi. Takođe, nastupaju i  Davis cup reprezentivci Hrvatske (Karanušić) i Crne Gore (Tošić). Pored njih, nastupiće i Dušan Vemić (nekadašnji Dejvis kup reprezentivac Srbije), a i u glavnom turniru učestvuju četiri igrača iz Srbije - Savić, Bjelica,Čačić i Zlatanović. „Wild Card“ je dobio Peđa Krstin, jedan od najboljih juniora Srbije i sveta (30-ti na svetskoj juniorskoj rang listi)
Mozzart Open 2011 postao je tradicionalni „fjučers“ koji će peto leto za redom ugostiti mlade profesionalce iz zemlje i inostranstva. U kvalifikacionom delu turnira će se nadmetati 64 igrača, za plasman među najbolja 32 koji ce imati šansu da osvoje glavnu premiju i vredne ATP poene. „Fjučersi“ su takmičenja na kojima mladi teniseri dolaze po prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ilije Bozoljca, Filipa Krajinovića... Prvi Mozzart Open održan je 2007. godine, a naziv šampiona poneo je srpski teniser Ivan Bjelica. Šampion Mozzart Opena 2008. bio je Atila Balaš, a pobedu u 2009. poneo je srpski teniser Nikola Ćirić. Šampion za 2010. godinu je ukrajinski teniser Oleksandar Nedovjesov.

Kompanija Mozzart je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa i sada tradicionalno, već petu godinu zaredom podržava ovu značajnu sportsku manifestaciju.