Mladi teniseri Srbije pokorili Suboticu

Datum objave: 24.04.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je ITF juniorski turnir J5 kategorije koji je iznedrio žetvu trofeja od strane mladih teniserki i tenisera Srbije. 

U ženskoj singl konkurenciji finalni meč doneo je sudar dve teniserke Srbije Teodore Kostović i Milice Vasiliki Milosavljević. Kao prvi nosilac do šampionskog pehara stigla je Kostovićeva rezultatom 6:1, 6:0. U polufinalu Teodora je pobedila Mađaricu Ester Kiš 6:0, 6:1, dok je Milici susret nakon prvog seta i rezultata 6:3 meč predala zemljakinja Emilija Zdravković. 

Kod dečaka trijumfovao je teniser Srbije Nikša Arsić savladavši u finalu predstavnika Hrvatske Dorijana Vasunga 6:1, 6:1. U polufinalu Nikša je pobedio Italijana Stefana Vedovelija 6:4, 6:0, dok je Dorijan pobedio tenisera Srbije, prvog nosioca Marka Maksimovića 3:6, 4:6. 

Pobednički pehar u dublu kod juniorki osvojio je srpski par Tara Mihaljević, Teodora Kostović. Njima su finale bez borbe predale Suana Tucaković i Emilija Zdravković (BiH, SRB) koje su bile postavljene za prve nosioce.