Mladi reprezentativci Srbije i Republike Srpske posetili Manastir Ljubostinju

Datum objave: 29.05.2019. // Kategorija: Domaća scena

Mlada teniska eskadrila stavljena od reprezentativaca Srbije i najboljih takmičara Republike Srpske u konkurenciji do 12 godina ove nedelje boravi u Vrnjačkoj Banji gde se pripremaju za takmičenja kola slede, od državnih prvenstava do Letnjeg šampionata Evrope. 

Timovi u sastavu: kod devojčica - Aleksandra Stevanović, Teodora Kostović, Katarina Milošević, Jana Premović, Aleksandra Đokić i Stela Džinović i kod dečaka -Ognjen Milić, Vuk Kruščić, Marko Nešić, Ognjen Jagrović, Nikola Matović i Pavle Čopić, predvođeni trenerima: glavni trener TSS Dragan Šerer i treneri nacionalnih timova u ovim konkrencijama Branislava Janković i Veljko Barjaktarević, danas su posetili Manastir Ljubostinju, zadužbinu kneginje Milice, posvećen Uspenju presvete Bogorodice. 

Manastir je građen od 1388. do 1405. godine. U Ljubostinji su sahranjene kneginja Milica, žena kneza Lazara i monahinja Jefimija, koje su se posle Kosovske bitke ovde zamonašile sa drugim udovicama srpskih vlastelina izginulih u bojevima na Marici i Kosovu polju.