MIOMIR KECMANOVIĆ NAJBOLJI JUNIOR SVETA U 2016. U IZBORU ITF-A!

Datum objave: 14.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Prvi junior sveta, 17- godišnji Miomir Kecmanović, prvi je Srbin koji je u izboru Međunarodne teniske federacije (ITF) proglašen za najboljeg juniora sveta. 
Britanac Endi Mari i Nemica Angelika Kerber proglašeni su za najbolje seniore u 2016. godini, dok su Srbin Miomir Kecmanović i Ruskinja Anastasija Potapova najbolji juniori, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

"To je sjajna vest. Takođe, znam da je ovo samo jedan korak na teškom putu. Fokusiran sam na dug put koji je ispred mene i učiniću sve da uz pomoć porodice i mog tima stignem do svetskog vrha na profi sceni" - izjavio je Kecmanović za sajt ITF.

Mladi teniski as Srbije i sveta, nakon što je postao tek treći igrač u istoriji koji je odbranio titulu na Oranž Bolu završio je godinu kao broj 1, a tokom 2016. osvojio je četiri titule u singlu i dve u dublu, igrao finale gren slem takmičenja u Njujorku - US Open. 
Nagrade će najboljima biti uručene na svečanosti Međunarodne teniske federacije 6. juna 2017. u Parizu tokom Rolan Garosa.