Mina Marković želi da igra kao Nole

Datum objave: 22.01.2013. // Kategorija: Vesti

mina_markovic_MM

Mina Marković je bila šampionka Srbije u kategoriji do 14 godina. Ima impozantan niz nastupa u reoprezentaciji. Nastupala je u kategorijama od 12, 14 i 16 godina, naravno, nastupiće i u kategoriji do 18 godina. Ambicija joj ne nedostaje, sada je zdrava i veliki je optimista. Veruje da može do titlule i u kategoriji do 18 godina. Devojka rođena 4. januara 1996. godine smatra da će ova sezona biti njena. Iako je počela relativno kasno da trenira tenis, u odnosu na dečake i devojčice koji dolaze i koji su reket u ruke uzimali sa četiri ili pet godina brzo je dostigla nivo koji obećava.

    - Nisam primetila da mi kasni početak smeta, ili da sam u nekom zaostatku za vršnjacima. Počela sam da treniram sa 8,5 godina i to privatno kod trenera Rajka Čedića u TK Partizan Žarkovo. Sa jedanaest godina sam prešla u TK Partizan, trenutno treniram na terenima TK Viktorija, trenira me Vlada Jovanović, a i dobila sam termine ovde u Impuls holu od TS Srbije. 

    Mina će se ove godine oprobati na ITF turnirima, a pokušaće da igra i neki turnir u seniorskoj konkurenciji.

    - Osvojila sam nekoliko ETA turnira, a ove godine ću igrati na ITF turnirima. Idem u Sloveniju, pa u Umag, onda slede dva turnira u Bugarskoj, a za dalje videću. Sve zavisi od rezultata, a u planu mi je i nastup na par turnira od 10.000 dolara koji će se ovog leta igrati u Srbiji. Želim da se oprobam i u toj konkurenciji. Hoću da na takvim turnirima steknem iskustvo jer sam sigurna da postoji razlika. Ja sam tu razliku u kvalitetu igračica iskusila kada sam prešla sa ETA na ITF turnire. Videla sam da ne mogu tako lako da pobeđujem, kao na ETA turnirima.

    Mina nema neki renking na ITF listi jer ju je skoro celu prošlu godinu mučila povreda ramena i zgloba tako da je veoma malo igrala.

    - Imala sam povredu ramena i ruke i stoga sam veoma malo igrala na turnirima prošle godine. Mislim da sam rangirana negde oko 300. mesta, ali se nadam da ću ove godine bitno popraviti svoj renking. Sada sam fit, povreda je iza mene, daleko sam slobodnija u igri. Moj stil je napadački i do sada sam nastojala da brzo završavam poene, ali u poslednje vreme sam naučila da budem strpljivija, da poen izgradim. To je novi kvalitet u mojoj igri.

    Što se tiče udaraca, smatra da joj je servis glavno oružje.

    - Svaki segment moje igre je sasvim solidan. Ipak, izdvojila bih servis, mada, svesna sam da moram još da radim i usavršavam se. Jednoistavno, ne smem da stanem, ne smem da budem zadovoljna ovim nivoom svoje igre, već moram da ga unapređujem, da ga stalno usavršavam. To je moj osnovni cilj u narednom periodu.

    A što se tiče uzora, Mini je to Novak Đoković. Bez konkurencije!