“Mala O” prvakinja Srbije

Datum objave: 23.12.2011. // Kategorija: Vesti

 armenulic_danilovic

 

Olga Danilović je nova prvakinja Srbije u kategoriji do 12 godina, iako tek u januaru puni jedanaestu. U finalu je bila bolja od svoje klupske drugarice Nikoline Džunov, posle velike i neizvesne borbe. Rezultat je bio 7:6(5), 6:4. U polufinalu Danilović je bila bolja od Sare Gvozdenović – 6:2, 6:4, a Nikolina Džunov je savladala Nevenu Soković takođe u dva seta – 6:3, 6:2.

Pehare, diplome i nagrade za prvo, drugo i treće mesto devojčicama je uručio najuspešniji selektor teniske reprezentacije Jugoslavije, Radmilo Armenulić.

Trijumf na prvenstvu Srbije do 12 godina je svakako veliki uspeh za vižljastu Olgu Danilović, kćerku poznatog košarkaša i Jugoslavije Predraga Danilovića. Da joj je sport u genima mala Olga, čiji će nadimak možda biti “Mala O”, pokazala je nedavno u Americi gde je trijumfovala na turniru “Mala Mo” organizovanog u jednoj od najčuvenijih teniskih akademija, one u Bradentonu na Floridi, koju drži čuveni Nik Bolitijeri, a u čast jedne od najboljih teniserki sveta, Morin Konoli, čiji je nadimak bio “Mala Mo”. Olga Danilović je na tom turniru trijumfovala, a onda, nepunih desetak dana kasnije, ovde u “Impuls Holu” na Novom Beogradu potvrdila je svoju visoku klasu.

- U januaru punim deset, ovaj, jedanaest godina. I evo, osvojila sam državno prvenstvo. Iskreno, nadala sam se dobrom rezultatu, ali ne i trijumfu. Samopouzdanje sam dobila pobedom u Bradentonu i rekla sam sebi, ako mogu tamo, zašto ne bih pobedila i ovde. Nisam izgubila ni set na ovom prvenstvu, a u finalu sam naišla na žestok otpor moje klupske drugarice. Bilo je “gusto” u prvom setu koji sam dobila u taj brejku, iako je moja proitivnica imala set loptu. U drugom sam povela s 4:0 I 5:1, a onda mi je pala koncentracija. Ipak, vratila sam se u meč i pobedila. Sada ću malo da se odmorim, a onda idem u kvalifikacije za državno do 14 godina, pa šta bude. Igram levom rukom i forhend mi je jači udarac. Stoga ću u budućnosti da radim na bekhendu kako bi i on postao podjednako dobar – kaže pobednica turnira Olga Danilović.

nikolina_i_olga

Nikolina Džunov je igrala sjajno, borila se u finalu i bila veoma blizu osvajanja prvog seta, ali je ispustila meč loptu i dugo nije mogla da se oporavi.

- Čestitam Olgi, igrala je veoma jako i raznovrsno. Ja sam ispustila šansu u prvom setu kada sam prokockala set loptu. U drugom sam bila “odsutna” i tek kada je sve bilo gotovo trgla sam se, zaigrala dobro, ali 1:5 se teško stiže. Došla sam do 4:5 i onda napravila par grešaka. Ali, zadovoljna sam prikazanom igrom. Imala sam dosta teške protivnice, ali sve je prošlo dobro. Sada mi ostaje samo da odigram još “Božićni turnir”, a onda ću malo da se odmorim i ne nameravam da igram državno do 14 godina – rekla je Nikolina.

Sara Gvozdenović je osvojila treće mesto. U polufinalu je ova Kraljevčanka izgubila od pobednice turnira Olge Danilović. Odličan je đak, ide u šesti razred, a tenis igra od svoje pete godine

- Sa Olgom sam igrala slabije od očekivanog. Do polufinala sam igrala odlično i očekivala sam da ću igrati, najmanje finale. Napravila sam u polufinalu mnogo grešaka i to me je koštalo pobede. Čestitam Olgi na osvajanju titule, a i ja ću u kvalifikacije za prvenstvo Srbije do 14 godina. Moj problem u igri je kretanje, to moram da popravim i na tomer ću raditi u narednom periodu. Treniram po sat pre i posle podne I to mi je za sada dovoljno – reči su Sare Gvozdenović.

Pored pehara i diploma koje je dao TS Srbije i sponzori su obezbedili nagrade. Uz devojčice, baš kao i uz dečake, bili su “Imlek”, “Wilson” i izdavačko preduzeće “Laguna”.

Dzunov_Danilovic_Gvozdenovic

 

neneva_sokovic