Luka Stefanović osvojio Kup Srbije do 18

Datum objave: 05.03.2019. // Kategorija: Domaća scena
U Nišu je završen Kup Srbije za tenisere u konkurenciji do 18 godina. Turnir se igrao u organizaciji Teniskog saveza Srbije na terenima Teniske akademije Živković i okupio je najbolje juniore Srbije. Pobednik turnira je Luka Stefanović, teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Luka je u finalu bio bolji od Relje Eskića iz akademije teniskog asa Janka Tipsarevića. Posle tri sata borbe rezultat je bio 2:1, po setovima 6/7, 7/5, 6/4. 
 
„Bio je ovo jak ritam, mislim da smo priredili finale za uživanje. Igrao sam hrabro i borbeno na svaku loptu. Prvi set sam više puta imao u svojim rukama, ali to je tenis. Nisam dozvolio da mi se to desi u naredna dva seta i na kraju došao do titule. Trofej Kupa Srbije ipak ostaje ovde.“ – izjavio je Luka Stefanović nakon ceremonije dodele pehara.
 
Luka Stefanović nakon ove pobede nastavlja da se priprema za seriju domaćih i međunarodnih turnira, a Teniska akademija Živković će tokom vikenda biti domaćin još jednog Kupa Srbije, u pitanju su teniserke do 14 godina.