LAZAR DANIĆ NAJBOLJI U BUGARSKOJ

Datum objave: 30.04.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Tokom vikenda je u bugarskom Svilengradu završen međunarodni turnir iz serije Tennis Europe u kategoriji do 16 godina. Šampion je Lazar Danić (TAŽ). On je u finalu savladao Yanaki Mileva iz Bugarske sa 2:0 u setovima (7/6, 6/2). Danić je igrao i finale dubla, on je u paru sa klupskim drugom Stefanom Skobelevim došao do vicešampionske titule.
 
„Značajna titula i došla je u pravom trenutku. Potrudiću se da postignem zapažen rezultat i na turniru iz ITF serije koji se igra na mom, domaćem terenu“ – istakao je Lazar Danić
 
Od ostalih tenisera i teniserki Teniske akademije Živković Luka Stefanović je bio treći na prošlonedeljnom ITF turniru u Subotici, a Nina Krstić treća na Otvorenom prvenstvu Beograda u konkurenciji teniserki do 12 godina. Na terenima niške akademije u toku je međunarodni turnir Niš open 2019 iz ITF serije, u utorak je počeo glavni deo turnira. Oko 250 juniora i juniorki iz gotovo celog sveta je stiglo u Niš, a TAŽ ima svoje predstavnike koji su odlično startovali. Turnir izaziva veliko interesovanje, na turniru je prisutna i legenda svetskog tenisa Nikola Pilić. Finale je na programu u nedelju 5. maja.