Laslo hrabro korača na gren slemu u Parizu

Datum objave: 20.05.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Laslo Đere spada u red najtalentovanijih tenisera Srbije i jedna je od glavnih karika budućnosti našeg belog sporta. Uskoro će napuniti 21 leto (rođen 2. juna 1995. u Senti). Postavio je sebi cilj za ovu 2016. godinu, a to je da uđe u Top 100 na ATP listi. Trenutno je na 215. mestu, najbolji rang 170. ostvario je u novembru 2015. godine.
A da je na pravom putu za Lasla je potvrda stigla sa Rolan Garosa – drugog gren slem turnira u sezoni gde je prošao kvalifikacije i ostvario plasman u glavni žreb gren slema u Parizu.

Na putu do glavnog žreba Laslo je salvadao tri bolje rangirana igrača od sebe. U završnoj rundi kvalifikacija savladao je 133. igrača sveta, Adama Pavlašeka iz Češke sa 6:2, 3:6, 6:2, prethodno je Đere eliminisao 15. nosioca u kvalifikacijama, 128. sa ATP liste Marka Kjudinelija (6:4, 6:0), a onda i 150. tenisera sveta, Nikolasa Kikera (7:6(8), 7:6(8)).

„Kvalifikacije su bile veoma jake, nisam imao nikakva očekivanja kad sam stigao u Pariz, jednostavno sam samo hteo da pružim svoj maksimum, znao sam da ću morati da dobijem tri izuzetno jaka igrača da dobijem ukoliko želim da se plasiram u glavni turnir. Najteži mi je bio drugi meč, protiv Argentinca Kikera, igrali smo dva seta i preko dva i po sata. Prvi put sam se kvalifikovao u glavni turnir gren slema i jako sam srećan zbog toga, verujem da je ovo tek samo početak i znam da ću protiv koga god da igram u glavom turniru dati svoj maksimum i igraću da pobedim“ – zaključio je Đere.

Laslo ima osam osvojenih singl trofeja iz fjučers serije, u 2015. odigrao je i finale čelindžera turniru u Prostejovu (nagradni fond 150.000 dolara).
Prostejov mu je bio najuspešniji turnir do sada, pogotovo što je dobio tri igrača iz prvih sto, među kojim i Slovaka Kližana koji je bio u top 50.

Uz Lasla je proveren tim koji već nekoliko godina radi sa ovim sjajnim dečkom na njegovom proboju u profi vodama – trener Miki Palađi i kondicioni Vladimir Zorić.
Mladi teniski as Srbije Laslo Đere je blistao u vreme juniorske karijere, a pravi teniski bum napravio u finišu 2012. odigravši finale čuvenog turnira za juniore Edi Her, a odmah nedelju dana kasnije trijumfovao je na Oranž Boulu - jednom od najprestižnijih juniorskih turnira u svetu.