Laslo Đere: „Biće ovo vrlo težak meč za nas, ali mi ćemo dati sve od sebe i pokušati da donesemo Srbiji pobedu“

Datum objave: 30.01.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Dejvis kup selekcija Srbije nastavila je sa pripremama u Taškentu gde ih očekuje kvalifikacioni meč protiv Uzbekistana za plasman na finalni turnir Svetske grupe koji je na programu od 18. do 24. novembra 2019. godine u Madridu u čuvenom teniskom centru „kaha magika“, magičnoj kutiji od čelika, drveta i stakla, sportskom kompleksu koga je dizajnirao francuski arhitekta Dominik Perault.
 
U Sportskom centru Saksovat danas su održane pre draw konferencije oba tima, a na srpskoj je govorio selektor Nenad Zimonjić.
 
Lepo treniramo, atmosfera je sjajna, svi se maksimalno zalažu kako bi se što bolje adaptirali na uslove koji su ovde u Taškentu, a kako odmiču treninzi tako je sve bolje i bolje. Verujem da će igrači biti sto posto spremni za početak meča u petak, odnosno oni koji budu igrali u subotu za subotu. Igramo protiv reprezentacije čiji najbolji igrač je Denis Istomin i njega svi jako dobro poznajemo. Od njega će naravno najviše zavisiti, on je vrlo iskusan igrač i može svakoga da pobedi što je dokazao i pobedom na Novakom Đokovićem pre par godina u Australiji. Što se ostatka ekipe tiče  to su mladi momci oji su puni želje da nastupe za svoju reprezentaciju, da pred domaćom publikom pokažu šta znaju, tako da je naš protivnik težak u svakom pogledu. Mi jesmo favoriti na papiru, ali to sve treba pokazati i na terenu. Zadovoljan sam u kakvoj su formi igrači i verujem da će svako od njih pružiti svoj maksimum, što mislim da će biti dovoljno da opravdamo ulogu favorita“ rekao je selektor Zimonjić.
 
Tim Srbije za meč protiv Uzbekistana čine: Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki. 
 
Dejvis kup reprezentativac Srbije - Laslo Đere spada u red najtalentovanijih tenisera naše zemlje i jedna je od glavnih karika sadašnjosti i budućnosti našeg belog sporta. Laslo je za Dejvis kup tim Srbije debitovao u polufinalu Svetske grupe 2017, na prepunom stadionu u Lilu, u meču sa trofejnim Francuzima gde je imao sudar sa Congom. Nacionalne boje Laslo je branio i u meču protiv Amerike u Nišu februara 2018, to su bili mečevi u kojima je pružio sjajnu igru i veliki otpor, ali prva pobeda je stigla u Kraljevu protiv Indije (septembar 2018).
 
„Meč u Kraljevu je bio moja treća sreća i moja prva pobeda u Dejvis kup timu Srbije. San mi je da sa kolegama iz reprezentacije osvojim „salataru“. Možda nam se uz naravno veliki rad posreći i već ove, prve godine novog formata takmičenja u Dejvis kupu, dođemo do trofeja u Madridu u čuvenoj „magičnoj kocki“. Imamo kvalitet, snagu i želju, verujem da možemo do trona. Radimo vredno ovde u Taškentu i zadovoljan sam kako teku pripreme za ovaj duel, mislim da smo svi u sjajnoj formi, pre svega Dušan i Filip. U meču protiv Uzbekistana smo blagi favoriti, oni imaju prednost domaćeg terena, biće ovo vrlo težak meč za nas, ali mi ćemo dati sve od sebe i pokušati da donesemo Srbiji pobedu“ – kaže 88. teniser sveta Laslo.
 
Snagu Đerea videli smo u toku 2018. kada je stigao do najboljeg ranga, 83. mesta na svetu. Prošle godine Laslo je igrao je polufinale ATP turnira u Istambulu gde je savladao Istomina, Sepija, Lorencija. Igrao je finale čelendžera u Rimu (64.000 evra) i finale Prostejova (127.000 evra), osvojio je čelendžer u Milanu (43.000 evra), igrao polufinale ATP turnira u Gštadu (561.345 evra), polufinale čelendžera u Sibiu.
 
„U 2018. odigrao sam dosta dobrih mečeva, ostvario dosta pobeda. Početak ove sezone mogao je biti i bolji, ali u suštini nisam nezadovoljan. Najviše mi je žao zbog Australian Opena zato što smatram da sam imao dobar žreb, smatram propuštenom prilikom meč protiv Donskoja, trebao sam da dobijem taj susret. Nakon Uzbekistana odlazim na ATP turnir u Sofiju, posle toga slede takmičenja u Južnoj Americi na šljaci, posle toga u planu je Indian Vels i eventualno Majami, ali to još nije sigurno“ – zaključio je Lalso, igrač od kojeg se tek očekuju vrhunski rezultati na svetskoj teniskoj profi sceni i u dresu nacionalnog tima Srbije.
 
Žreb za kvalifikacioni meč Svetske grupe Dejvis kupa između Uzbekistana i Srbije na programu je u četvrtak 31. januara 2019. od 12 časova u International Tashkent Hotelu.
 
Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. na programu je 14. februara 2019. u Madridu. Na finalnom turniru (18-24. novembra 2019) takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.  Na žrebu biće šest nosioca, prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2018. dok će se preostala četiri odrediti na osnovu nove rang liste koja će biti objavljena 4. februara 2019.