Kristini Miletić nagrada “Teniser/ka godine by Polar” Tennis Europe

Datum objave: 23.12.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Kristina Miletić najbolja u Evropi do 16 godina i prva igračica Srbije koja je sezonu završila na 1. mestu Rejs to Masters Tennis Europe liste u ovoj konkurenciji

Nagrada “Teniser/ka godine by Polar” koju dobijaju po tri prvoplasirana na Rejs Masters listama Tennis Europe u konkurencijama 14, 16 i 18. godina otišla je i u ruke jedne srpske teniserke, 15 – godišnje Kristine Miletić.

Sezonu 2014. Miletićeva je završila na 1. mestu Rejs Masters Tennis Europe list gde prvo mesto deli sa Nemicom Evom Mari Voraček, čime ovu nagradu po prvi put u istoriji od kada se dodeljuje ovo priznanje, dele dve teniserke na istoj poziciji, prvom mestu! Rezultatska statistika 184 – visoke Miletićeve i Voraček u 2014. je skoro ista, obe su osvojile tri trofeja u singlu i dva u dublu. Jedini susret ove dve igračice dogodio se u finalu Mastersa koji je održan u italijanskom gradu Ređo Kalabrija na kome jer učestvovalo osam najbolje rangiranih igračica u konkurenciji do 14 i do 16 godina za sezonu 2014. Miletićeva je na Masters stigla kao 5. igračica Evrope u konkurenciji do 16, a takmičenje je završila na pobedničkom postolju. U finalu je kod vođstva Kristine 4:0 meč predala Nemica Voraček. U četvrtfinalu Miletićeva je savladala ruskinju Solovjevu 0:6, 6:4, 6:2, a zatim u polufinalu Mađaricu Furak 7:6, 6:2.

-Svakako da mi ovaj uspeh godi i tera me na nove napore. Moje ambicije i očekivanja su velika i ja se nikada ne zadovoljavam postignutim. Potpuno sam posvećena tenisu, radim mnogo i na svakom treningu i meču dajem sve od sebe. Samopouzdanje imam, volju takođe, ostaje samo rad rad i rad koji će doneti i rezultate u šta sam sigurna. U tenisu nema opuštanja, nema mesta samozadovoljstvu jer to vodi u neuspeh. Želim još da se usavršavam, želim da nastavim da napredujem, a želja i moja i mog stručnog štaba je da uspem i u seniorskoj konkurenciji. Ali, ne žurim, niti želim da ta ambicija bude kontraproduktivna. Dakle, idem korak po korak, svesna da tenis traži pun angažman i ozbiljnost - zaključila je Miletićeva.