Kristina Miletić ruši sve prepreke

Datum objave: 14.06.2013. // Kategorija: Vesti

 

kristina_miletic1

Kristina Miletić, mlada teniserka iz Aranđelovca, rođena 1. januara 1999. godine opravdava uspesima svoj datum dolaska na svet. Dakle, “troši” dane od samog početka, bez ostatka. A “troši”, pogotovo, i svije rivalke na teniskom terenu. Za nju kao da prepreke ne postoje. Enormno visoka za svoje godine, ima je već 183 santimetra, ređa titulu za titulom. U Nišu je potvrdila svoju klasu i “overila” uspeh sa zimskog prvenstva Srbije. U finalu letnjeg šampionata države savladala je jednu od najperspektivnijih mladih teniserki ne samo u Srbiji, Olgu Danilović u dva seta – 6:3, 6:4.

Kristina je pravi teniski entuzijasta. Čak godinu i po dana trenirala je u Beogradu i svaki dan je putovala na relaciji Aranđelovac-Beograd i nazad. Sada je završila osmoljetku u Aranđelovcu, ali se i vratila u matični klub i sada ne putuje i, prema sopstvenim rečima ima daleko više vremena i za učenje. Upisaće gimnaziju u rodnom gradu, a ako se porodica preseli u Beograd, što je u planu, nastaviće svoje tenisko usavršavanje u glavnom gradu, ali i školu.

Danilovic_i_Miletic

    - Prvo da kažem da mi je ova nova titula veoma draga jer pokazuje kontinuitet mojih dobrih igara. To je znak da napredujem, da titula zimskog šampiona nije bila slučajna, ili splet srećnih okolnosti. Uz to, ovaj trijumf mi puno nznači zbog samopouzdanja. Imam ga, ali svaki novi uspeh poidiže mi moral i, naravno, želju da radim više, kvalitetnije i odgovornije.

    Kristina je svoj detinji san počela da ostvaruje. Reket je uzela sa pet godina i od tada tenis je za nju postao sve.

    - Kako sam uzela reket u ruke, za mene nije više postojao ni jedan drugi sport. Sa osam godina sam počela ozbiljno da treniram i da pobeđujem. Bila sam prva među svojim vršnjakinjama, a onda sam nastavila sa uspesima, najbolja do deset, pa do 12. godina i sada sam, normalno, želela i titulu najbolje u Srbiji u kategoriji četrnaestogodišnjakinja.

    Kada govori o svojim namerama Kristina ne deluje ni malo prepotentno. Svesna je svojih vrednosti, ali i mana.

    -Za sada koristim svoju visinu i snagu, dosta dobar mi je forhend, ali moram još da radim na servisu i na bekhendu. Kod servisa koristim tu svoju visinu. Ali, to ne znači da ću ostale segmente svoje igre da zapostavim, ili da se zadovoljim trenutnim kvalitetom svog forhenda. Naprotiv! Nastojim da poboljšam i udarce i kretanje. Prva sam u svom uzrastu, oko 35. mesta na ETA rang listi, ali sada nameravam da se pojavim na više takvih turnira kako bih i na toj listi napredovala.

    Kristina Miletić će biti i jaka okosnica reprezentacije Srbije. Skoro ceo juli biće zauzeta reprezentativnim obavezama na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Evrope, a u avgustu je očekuju jaki turniri u Podgorici mi Nikšiću. Nada se i američkoj turneji krajem godine.

    - Iskreno se nadam da ću u decembru otići u Ameriku na dva najznačajnija juniorska turnira, Oranž Bol i Edi Her. To su dva najprestižnija turnira i veoma mi je stalo da se nađem tamo i odmerim snagu sa najtalentovanijim vršnjacima iz celog sveta.

    miletic_kristina2

    Kristina Miletić za sada ne razmišlja o odlasku na neku od svetski poznatih teniskih akademija. Čula je priče, čula i kako se radi, ali ne razmišlja o takvoj kombinaciji. Uostalom, takva jedna odluka nosi i voije negativne posledice, pa stoga ova mlada i talentovana devojčica sa ovom opcijom još ne računa.

    -Neću o tome da razmišljam. Ako i kada stigne poziv, ili iskrsne prilika moram dobro da razmislim i, naravno, posavetujem se sa roditeljima.

    Što se tiče reketa, snabdeva je poznata firma “Prince”. Reketi, torbe, žice, sve je to bilo obezbeđeno do sada, ali u ovoj firmi je došlo do prestruktuiranja, pa Kristina u ovoj godini još nije dobila ništa. Svaki dan se nada da će dobiti paket s opremom, a do tada vredno trenira i sakuplja pehare. Kod pedeset je prestala da ih broji. A uzori?

    - Tu nema neke velike dileme, uzor mi je Novak Đoković - ističe svoju naklonost Kristina.