KONKURS za izbor najbolje fotografije 2012. sa temom – TENIS

Datum objave: 28.05.2012. // Kategorija: Vesti

4

Roland Garros 2012. photo by NMiletic

 

Teniski savez Srbije, u saradnji sa kompanijom Novosti, raspisuje KONKURS za izbor najbolje fotografije u 2012 godini, sa temom – TENIS.

Pravo učešća imaju svi fotoreporteri koji su u protekloj, takmičarskoj, 2012 godini, ovekovečili detalj na teniskom terenu, ili pored njega, a smatraju da imaju fotografiju koja zaslužuje da bude nagradjena.

Teniski savez Srbije ove godine proslavlja 90 godina od osnivanja Saveza, tako da će istovremeno biti otvoren KONKURS za fotografiju koja nema vremensko ograničenje, koja nije vezana za ovu godinu, dakle fotografiju koja pokriva period od 1922 – 2012 godine.

Svaki učesnik KONKURSA može da pošalje najviše do pet fotografija, ili deset fotografija ukoliko učestvuje na oba KONKURSA, isključivo u digitalnom obliku, u rezoluciji 300dpi, maksimalne veličine 5MB i isključivo u JPEG formatu. Uz svaku fotografiju treba da stoji ime autora, naziv fotografije, kao i mesto i vreme kada je snimljena. Fotografije se šalju na mail adresu konkurs.fotografija@teniskisavez.com. Rok za slanje radova je 15. novembar 2012.

TSS i kompanija Novosti će odrediti stručnu komisiju koja će objaviti rezultate Konkursa, a prigodne poklone i novčane nagrade laureati će dobiti na svečanoj Akademiji povodom proslave 90 godina Teniskog saveza Srbije u Domu skupštine Srbije, sredinom novembra 2012 godine.

Novčana nagrada za najbolju fotografiju godine iznosiće 50.000 dinara, drugo mesto 30.000 dinara, treće 20.000 dinara. Isti novčani iznosi biće dodeljeni i za fotografiju perioda 1922 – 2012.

Žiri će od svih pristiglih radova odabrati i fotografije koje će biti predstavljene na izložbi.

Izložbu prati katalog u kojem će svi autori, čije je radove odabrao žiri, biti predstavljeni sa po jednom fotografijom.

Teniski savez Srbije