Kecmanović pred profi titutlom

Datum objave: 21.01.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolji junior sveta, mladi reprezentativac Srbije, 17 - godišnji Miomir Kecmanović ove nedelje takmiči se na profi turniru nagradnog fonda 15.000 dolara koji se održava na Floridi.
Kecmanović je napravio sjajan niz pobeda i dospeo je do borbe za trofej. Na putu do finala Miomir je nanizao osam uzastopnih pobeda, jer je u ovo takmičenje ušao kroz kvalifikacije gde je odigrao četiri meča i zabeležio plasman u glavni turnir. U glavnom turniru naš i svetski mladi as zabeležio je takođe četiri pobede što ga je dovelo do finala, do praga osvajanja prve profi titule u singlu. 
U polufinalu turnira na Floridi Miomir je savladao 25 - godišnjeg Mađara Petera Nađija 6:2, 6:1, dok će se u finalu boriti sa 26 - godišnjim Šveđaninom Kristijanom Lindelom. 
Kecmanović je u 2016. odigrao finale singla na turniru iz fjučers serije i osvojio dubl trofej na profi turniru istog ranga. Trenutno je na 801. mestu ATP liste, a rezultat koji je napravio na turniru Sunrise na Floridi doneće veliki skok na profi rang listi za prvog juniora sveta, našeg Miomira.