Kecmanović i Krajinović kroz maraton do drugog kola u Parizu

Datum objave: 27.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Drugi dan takmičenja na Otvorenom prvenstvu Fracuske, popularnom Rolan Garosu pobede su upisali naši asovi Miomir Kecmnaović i Filip Krajinović, oba nakon mataronskih susreta i pet odigranih setova. 

Najbolji mladi teniser Srbije, 19-godišnji Miomir upisao je njegovu prvu pobedu na gren slem takmičenju u glavnom žrebu i ujedno prvu u pet odigranih setova. U prvom kolu gren slema u Parizu Kecmanović je savladao Amerikanca, sedam godina starijeg Denisa Kudlu rezultatom 6:0, 6:7(7), 5:7, 6:3, 6:4 nakon tri sata i 17 minuta igre. U drugom kolu Miomira čeka susret sa 27. nosiocem iz Belgije, bivšim sedmim igračem sveta Davidom Gofanom koji je pre dve godine igrao četvrtfinale Frenč Opena. 

Dejvis kup reprezentativac Srbije Filip Krajinović takođe je odigrao dug i težak meč na startu drugog gren slema u sezoni 2019. Snage je odmerio sa Amerikancem, 21 - godišnjim Frensisom Tifoom koji u aktuelnoj sezoni beleži izvanredne rezultate i koji zauzima 34. mesto na ATP listi. Do plasmana u drugi krug takmičenja Filip je došao nakon dva sata i 56 minuta igre rezultatom 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0. U borbi za treće kolo Rolan Garosa Krajinović će se boriti sa pobednikom susreta Miler (FRA) - Karbaljes Baena (ESP). 

Od ženskih predstavnika Srbije na terenu je bila Ivana Jorović koja je snage odmerila sa Amerikankom Dženifer Brejdi. Susret su započele dan ranije ali je kod rezultata 1:1 u setovima (6:7(5), 6:4) prekinut zbog mraka. U nastavku meča nakon velike borbe pobedu je odnela Amerikanka 6:7(5), 6:4, 5:7. 

Tekst - izveštač TSS iz Pariza: Vladimir Stupar 

Foto: Peter Figura