Kecmanović bez premca

Datum objave: 31.05.2012. // Kategorija: Vesti

Završeno Prvenstvo Srbije u konkurenciji do 14 godina na terenima TK Partizan – dečaci

U14_02

 Miomir Kecmanović sa pobedničkim peharom


U borbi za šampionski trofej Letnjeg državnog prvaka u konkurenciji 14 godina (za 2012), prvenstva koje se ove nedelje igra na terenima TK Partizan u Beogradu, sastali su se prvi i drugi nosilac takmičenja, Miomir Kecmanović i Aleksandar Nedeljković.

U14_18

Na slici: Aleksandar Nedeljković 

 

Višestruki šampion Srbije i Zimski prvak za 2012. Kecmanović (TK Kolonijal Sun) potvrdio je dominaciju. Kecmanović je ceo turnir odigrao bez premca, u pet mečeva je protivnicima ukupno prepustio pet gemova, u samom finalu tri, tako da je rezultat finala između Kecmanovića i Nedeljkovića bio 6:2, 6:1.

U 2012. Kecmanović je odigrao osam Tennis Evropa turnira u konkurenciji do 14 godina, zabeležio 14 pobeda i osvojio jednu titulu – Morris Goldsmith Tournament, Jerusalem (Izrael). Miomir je najbolji srpski teniser na Tennis Europe rang listi gde zauzima 16. mesto. 

“Odigrao sam sjajno ceo turnir i srećan sam zbog novog trijumfa, novog pehara koji će krasiti moju kolekciju, posebno jer je u pitanju Prvenstvo Srbije. Zahvaljujem se roditeljima, trenerima i Teniskom savezu Srbije na ogromnoj podršci i što su uvek uz mene. Motivisan sam i spreman da nastavim dalje, da budem još bolji i obećavam nove pobede i titule” – rekao je Kecmanović.



U14_08

Na slici finalisti i polufinalisti Letnjeg prvenstva Srbije do 14 - dečaci 

U finalu dubla za dečake, na Letnjem prvenstvu Srbije do 14 godina, učestvovala su čak tri dečaka sa imenom Aleksa. Titula je pripala dublu Aleksa Petrović i Aleksa Daskalović koji su bili bolji od para Aleksa Bućan i Nemanja Popović 6:2, 6:4.

Organizacija turnira i uslovi za takmičenje koje je mladim teniserima i teniserkama, učesnicima Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 14 godina, obezbedio TK Partizan dobila je najviše ocene i sve pohvale.

 

Više fotografija sa Letnjeg prvenstva Srbije 2012. možete naći u fotogaleriji