Juniori (selekcije do 14 i 18) na Pojedinačnom prvenstvu Evrope

Datum objave: 24.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlade selekcije Srbije u konkurenciji do 14 i 18 godina ove nedelje takmiče se na Pojedinačnom prvenstvu Evrope. 

Konkurencija do 14 godina bori se u češkom mestu Most, a  boje Srbije brane: kod devojčica višestruka šampionka naše zemlje Fatma Idrizović i Darja Šuvirdjonkova, kod dečaka Branko Đurić i Luka Jovanović, pod vođstvom trenera Ivana Gaže i Nemanje Ivića. 

Darja je postavljna za 12 nosioca, Fatma za 13 nosioca i u prvom kolu su bile slobodne. U drugom kolu Darja će odmeriti snage sa predstavniom Portugalije Mafadlom Guedes, dok će se Fatma za plasman u treće kolo takođe boriti protiv Portugalke Matilde Jorge. 

Jovanović je u prvom kolu savladao Slovaka Tristana Flandera 7:6(7), 4:6, 6:2, dok će u drugom kolu snage odmeriti sa Izraelcem Ronom Eloukom. Đurić je u prvom kolu bio slobodan, u borbi za plasman u treću rundu boriće se protiv Portugalca Diogo Moraisa. 

Konkurencija do 18 godina takmiči se u švajcarskom Klostersu. Boje Srbije brane kod juniorki Anđela Skrobonja i Tamara Malešević, kod juniora Marko Miladinović i Bodin Žarković, pod vođstvom trenera Jovana Lilića i Stefana Solunca. 

Plasman u treće kolo ostvarila je jedino Skrobonja koja je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom savladala Čehinju Vanesu Nikolovovu 6:3, 6:3. U trećem kolu boriće se protiv Rumunke Andree Prisakariu.