Jovanovski: Daćemo sve od sebe da osvojimo trofej

Datum objave: 12.10.2012. // Kategorija: Vesti

TSS-PRESS_05

Teniski savez Srbije održao je prvu konferenciju povodom finala Fed kup takmičenja za 2012. u kome će snage odmeriti reprezentacije Češke i Srbije (3. i 4. Novembar, Prag). Srpska NIS Fed kup reprezentativka Bojana Jovanovski izjavila je da je tek sada postala svesna činjenice da će igrati u finalu FED kupa i obećala da će devojke dati sve od sebe da iskoriste istorijsku šansu i osvoje trofej.

"Čast je biti deo tima koji je prvi put stigao do finala FED kupa. Pred nama je veliki i težak zadatak, neće biti lako igrati sa Čehinjama pred njihovim navijačima, pogotovo što su one branioci titule. Međutim, prošle smo težak i trnovit put do finala, već smo dobijale mečeve u gostima i daćemo sve od sebe da osvojimo trofej", rekla je Jovanovski na konferenciji u prostorijama Teniskog saveza Srbije (TSS).

TSS-PRESS_18

Novinarima je trebalo da se obrati i Jelena Janković, ali je zbog bolesti morala otkaže učešće na konferenciji.

"Jelena je bolesna, potpuno je izgubila glas i obećala je da će se prvom prilikom obratiti novinarima", objasnio je Čedomir Šoškić, portparol  TSS.

Selektor Dejan Vraneš rekao je da je pred srpskim NIS FED kup timom istorijski meč koji je kruna zajedničkog sedmogodišnjeg rada.

"Najveća čast za svaku tenisku naciju je učešće u finalu FED ili Dejvis kupa. Igračice su svojim izjavama u poslednje vreme, uprkos obavezama koje imaju na individualnom planu, dokazale koliko im znači ovo takmičenje i sa koliko nestrpljenja očekuju finale. Što se tiče Češke, dovoljno je reći da imaju deset igračica u prvih 100 u singlu i 10 igračica u prvih 75 u dublu", istakao je Vraneš.

TSS-PRESS_06

On je dodao da ništa neće menjati u sastavu tima, što znači da će Srbiju u Pragu predstavljati Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

"Kako igračice budu završavale obaveze na turnirima, dolaziće u Beograd i nadam se da ćemo imati prostora da napravimo zajedničke mini-pripreme uoči polaska u Češku", dodao je Vraneš.

Jovanovski je izrazila nadu da finale FED kupa i osvajanje trofeja može pozitivno da utiče na igračice kao što je bio slučaj sa muškarcima posle osvajanja Dejvis kupa.

"Nadam se da to može da bude odskočna daska u našim karijerama. Lično, meni je FED kup već dosta dao, jer sam imala priliku da treniram i igram sa Anom i Jelenom i dobijem dobre savete od njih", istakla je Jovanovski.

Kako je navela, njen cilj je povratak među najboljih 50 igračica na svetu.

"Mogu da kažem da sam u poslednje vreme prilično napredovala. Neke stvari sam menjala u igri i spremna sam da ponovo budem među 50 najboljih. Nadam se da bi to moglo da se desi već do kraja godine. Takođe, mislim da mi je potrebna jedna velika pobeda protiv neke od najboljih teniserki sveta kako bih probila barijeru i da mi se ne bi dešavali porazi, kao nedavno protiv Karoline Voznijcki", kazala je ona.

Teniski savez Srbije u saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća organizovaće odlazak srpskih navijača u Prag kako bi bodrili reprezentaciju.

Iz TSS pozvali su sve zainteresovane da, ako su u mogućnosti, pomognu devojkama jer je cena četvorodnevnog boravka u Pragu samo 170 evra.

Finale FED kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra 2012. u O2 areni u Pragu.