Jovana u Tarbu želi trijumf

Datum objave: 18.01.2013. // Kategorija: Vesti

ZVEZDA-PARTIZAN-GIRLS_U14_09

Jovanu Vuković baš je pogodio poraz u finalu dvoranskog prvenstva od Kristine Miletić. Tim pre jer je samo dve nedelje ranije, takođe u finalu ETA turnira na “svojoj” Zvezdi izgubila od iste protivnice. Želela je uspeh, želela je da se revanšira, ali, na kraju, suze su tekle niz obraze.

    - Do tog ETA turnira održanog od 1.-5. januara na terenima TK Crvena zvezda redovno sam je pobeđivala. Ali sada je ona bila bolja. Spremala sam se za ovaj duel, mnogo razmišljala o svojim greškama i mislila sam da imam igru s kojom ću pobediti. Ali, na meču u finalu prvenstva Srbije, jednostavno, ništa mi nije polazilo od ruke. Mnogo sam grešila, mnogo prilika propustila. Pokušavala sam da je “šetam” iz ugla u ugao, ali nisam bila na lopti. Ni ritern nije bio onako kako sam želela i kako znam da odigram. Sve se skupilo. 

    Jovana smatra da je glavni uzrok njene slabije igre umor.

    - Mnogo je dva meča u razmaku od pet sati. Polufinale sam završila oko 10,30, a već u četrnaest časova igralo se finale. Činilo mi se da mogu, da nisam mnogo umorna, ali kako je meč odmicao sve sam se teže kretala, bila sporija. Ne, ne mislim da se sada vadim, jer i moja protivnica je imala identičan raspored, ali na mene je, bar tako mi se čini, umor ostavio veći trag.

    Jovana neće imati mnogo vremena da tuguje. Već sutra putuje u Tarb na jedan od najznačajnijih juniorskih turnira.

    - Ovaj turnir u Tarbu je veliki izazov. Tu su najbolji juniori sveta i pravi test da vidim gde sam u mojoj konkurenciji. Zatim sledi nastup za reprezentaciju, pa onda odlazim u Švasjcarsku i na još par turnira, dve “šesnaestice” (turniri do 16 godina). Plan i program nastupa na turnirima napravljen je do maja, a onda ćemo videti šta i kako dalje. Igraću ETA turnire jer mi je plan da u ovoj godini uđem u Top 10 najboljih juniorki u mojoj kategoriji. A kako sam mlađa od glavnih rivalki godinu dana po svemu sudeći da ću uspeti u svojim namerama. Trenutno sam četvrta u Evropi za teniserke rođene 2000. godine.

    Jovana Vuković je, sigurno, jedna od najvećih nada srpskog tenisa. Godine dokazivanja su pred njom. Ambicije su velike, baš kao i očekivanja, njena pre svega, ali i teniskih stručnjaka.