JANKO TIPSAREVIĆ ODRŽAO JAVNI ČAS TENISA ZA DECU ISPRED TC UŠĆE U BEOGRADU

Datum objave: 15.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

ODRŽANA SPORTSKA MANIFESTACIJA U ORGANIZACIJI TENISKE AKADEMIJE “TIPSAREVIĆ” I SVETSKOG TENISKOG ASA JANKA TIPSAREVIĆA–

“NAŠA MISIJA –RADOST DEČIJE IGRE”

Janko Tipsarević je teniser koji se u svakom trenutku, kada mu mogućnosti dozvole, rado odaziva svim akcijama na popularizaciji belog sporta, a posebno je privržen akcijama kada su u pitanju deca. U sredu 14. septembra 2016, u Beogradu, na platou ispred TC Ušće (od 17:00 do 19:00 časova) Janko je ponovo bio sa najmlađima kojima je pokazao osnovne udarce u tenisu, popričao o najzanimljivijim detaljima prebogate karijere, odgovarao na pitanja znatiželjnih.
Proslavljeni Dejvis kup reprezentativac Srbije i njegova teniska Akademija, organizovali su manifestaciju – javni teniski čas za decu, pod nazivom “NAŠA MISIJA –RADOST DEČIJE IGRE“.
Akciju su podržali i u njoj učestvovali i Jankove kolege iz reprezentacije (Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Bojana Jovanovski, selektor Bogdan Obradović...), kao i mlade snage srpskog tenisa, među kojima i najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović.

A deca? Oni su uživali u trenutcima provedenim sa istinskim asom, sa sportistom koji je ostavio dubok trag u srpskom tenisu, ispisao zlatnim slovima najuspešniji period igrajući za reprezentaciju i za svoju zemlju na turnirima širom planete. Stoga ovaj sportista i pre svega čovek, kao magnet privlači sve, a posebno decu. A ona u njemu mogu da vide ono najpozitivnije kod sportista – upornost, snagu volje i nepresušnu energiju koja, dobro kanalisana, vodi ka uspehu u životu. A taj primer slediti, to je formula uspeha i etika života.