Janko otvara duel na Čairu

Datum objave: 09.02.2012. // Kategorija: Vesti
_EDJ9502
Susret prvog kola Dejvis kupa Svetske grupe 2012. između Srbije i Švedske, u petak od 14 sati u niškom Čairu, otvaraju Janko Tipsarević i Filip Prpić, određeno je danas žrebom u Gradskoj kući.
U nastavku dana, u drugom singlu, igraju Viktor Troicki i Mihael Rideršted, dok je u subotu na programu dubl Zimonjić/Tipsarević - Brunstrum/Linšted. Po najavama, poslednjeg dana duela sa Švedskom
selektor Bogdan Obradović će u igru ubaciti debitanta Dušana Lajovića, naravno u slučaju da Srbija već posle dva dana obezbedi prolaz u naredno kolo.

Viktor Troicki je siguran da će Srbiji doneti bod. Zna vrednost protivnika, ali svestan je i svojih kvaliteta.
_EDJ9455
- Igrao sam prošle godine protiv njega tako da znam šta me očekuje. Nadam se da ću igrati dobro, da ću u meč ući maksimalno fokusiran i da ću Srbiji doneti bod.


- Što se dubla tiče mislim da imaju dosta dobar tim. Lindsted je neko ko će nositi švedski tim, a Johan prvi put igra za reprezentaciju, a možda će i prvi put uopšte zaigrati zajedno, što će biti prednost za nas. Na nama je da spremni dočekamo subotu i nadam se da će meč dubla da se igra pri rezultatu 2:0 za naš tim – optimista je, kao i uvek, Nenad Zimonjić.
_EDJ9469
- Meni je drago što ću otvoriti ovaj duel. Generalno, lakše mi je da igram prvi meč jer mogu svoj dan da planiram i tačno znam kada ću da izađem na teren i da neću morati da čekam da se meč pre mog završi. Meni ovo odgovara. Što se tiče Filipa, znam da može da bude veoma neugodan igrač. Zbog povreda prošle godine nije dovoljno igrao, pao je na ATP listi i definitivno moram oprezno da uđem u meč i da profesionalno odradim od početka do kraja – kaže prvi igrač srpske NIS Dejvis kup reprezentacije Janko Tipsarević.
_EDJ9445

- Naravno, svi znate da je to pravilo Dejvis kupa, da je moje pravo i, na kraju krajeva, moja odgovornost koga stavljam u tim.  Dušan Lajović je mlad igrač, izuzetno talentovan i ovo je sigurno jedan od načina da mu pomognemo u njegovoj individualnoj karijeri. Ovo će za njega puno značiti, jedno ogromno iskustvo i to je, tako da kažem, jedna jednačina u kojoj Dejvis kup reprezentacija pomaže mladim talentima.
Mečevi sva tri dana u Nišu počinju u 14 časova, a direktan tv prenos će ići na Prvom programu RTS.
_EDJ9428