IZVUČEN ŽREB ZA PLEJ OF MEČ SVETSKE GRUPE B – FED KUP

Datum objave: 10.02.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Srbija domaćin Paragvaju

U sedištu ITF-a u Londonu danas je izvučen žreb za plej of mečeve Svetske grupe A i B u Fed kup takmičenju. Mečevi su na programu 18. I 19. Aprila 2015.

NIS Fed kup tim Srbije koji je na žrebanju bio postavljen za prvog nosioca, voljom žreba biće domaćin selekciji Paragvaja.

Izjava NIS Fed kup reprezentativke Srbije Aleksandre Krunić:

„Smatram da je Paragvaj u Srbiji najbolja moguća varijanta za nas, to sam i priželjkivala. Bilo bi nam veliko  cimanje da idemo u Južnu Ameriku obzirom da se Američka turneja završava krajem marta i počinje sezona šljake u Evropi. Velika nam je šansa i dobra prilika da se probijemo tamo gde nam je mesto, a odakle smo ispali 2014. godine i mislim da nismo mogli izvući bolju ekipu za nas. Drago nam je da smo domaćini i da ćemo ponovo, posle dve godine igrati pred našim navijačima. Verujem u pobedu i da ćemo 2016. dočekati u Svetskoj B grupi“ – zaključila je Krunićeva.

 

Izjava NIS Fed kup reprezentativke Srbije Ivane Jorović:

„Veoma sam srećna da nam je žreb doneo domaćinstvo, da ćemo imati priliku da u ovoj sezoni igramo pred domaćom publikom, kod svoje kuće i veoma sam zadovoljna što nam je protivnik Paragvaj, koji je od svih potencijalnih protivnika bio najslabija karika. To ne znači da ćemo se opustiti, već ćemo kao i do sada ići maksimalno do kraja do što ubedljivije pobede, jer mi drugo ne priznajemo, samo hrabro i u nove pobede“.

 

WORLD GROUP II PLAY-OFFS

 Serbia [s] [c] [*] v Paraguay
Slovakia [s] [c] [*] v Sweden
Japan [s] [c] [*] v Belarus
Argentina [c] v Spain [s]

 

Ekipu Paragvaja čine: 

Veronica Cepede Royg 170. igračica sveta u singlu

Montserrat Gonzalez 239.

Camila Giangreco Campiz 759. 

Sara Gimenez 763.