Ivana s nepunih 16 godina u Fed kupu

Datum objave: 12.02.2013. // Kategorija: Vesti

OFFICIAL_DRAW_12

Ivana Jorović je, svakako, jedna od najperspektivnijih srpskih teniserki. Sa nepunih 16 godina (rođena 3. maja 1997. godine) sa samo četiri odigrana fjučersa stigla je na 757. mesto WTA rang liste najboljih svetskih teniserki. Ivana se sada može pohvaliti da je postala jedna od najmlađih Fed kup reprezentativki. Naime, bila je pozvana da se priključi Fed kup reprezentaciji Srbije za meč sa selekcijom Slovačke u četvrtfinalu Svetske grupe Fed kupa. Za ovu devojčicu to je bio poziv koji ju je prijatno iznenadio, ali i koji pred nju postavlja još veće zahteve.

    - Svakako da sam bila iznenađena pozivom Dejana Vraneša da se priključim reprezentaciji koja je u Nišu igrala u četvrtfinalu protiv Slovačke. Za mene je to bio, u neku ruku, šok. Ja jesam igrala u selekcijama Srbije u kategorijama do 12, 14 i sada 16 godina, Čak sam se sa saigračicama okitila titulom svetskih prvaka do 14 godina, ali da nastupim u seniorskoj reprezentaciji, i to protiv Slovačke, nisam mogla ni da sanjam. Sve je to došlo iznenada, ali to je za mene nezaboravno iskustvo.

    Ivana je oduševljena atmosferom u reprezentaciji, odnosom starijih igračica...

    - Oduševljena sam atmosferom, pozitivnim nabojem, drugarstvom...Osećala sam se kao da sam godinama član Fed kup reprezentacije. Sve igračice su me primile fantastično... Ja sam bila svesna da neću nastupati, ali mi je taj osećaj pripadnosti, ta pozitivna atmosfera i sparingovanje dalo još jednu dodatnu dozu samopouzdanja. Non stop smo se šalile, stalno smo bile pozitivne, nasmejanje. Uz to, okružene smo timom koji radi za nas, sve je iplanirano, sve funkcioniše bez zastoja. Ma, sve je bilo sjajno i ovaj moj debi ću pamtiti kao jedno od najlepših mojih iskustava.

    JOVANOVSKI-CEPELOVA_02

    Ivana ne može a da se ne osvrne na svoj nastup na juniorskom gren slem turniru u Australiji. Izgubila je od hrvatske teniserke Andrijane Lekaj i to na najneobičniji način.

    - Neverovatno. Imala sam set, u drugom vodila 3:0 i imala vođstvo od 40:15 u četvrtom gemu, a onda se dogodio neverovatan preokret. Moja protivnica je zaigrala na sve ili ništa. Jednostavno, “opustila” je ruku, udarala loptu iz sve snage, a šta je pogađala, ma, to ne može da se opiše. Pogađala je sve. Posle meča sam pitala njene trenere, ali i igrače i igračice iz Hrvatske da li ona tako uvek igra. I dobila sam uveravanja da nikada u dosadašnjoj karijeri nije odigrala bolje i kvalitetnije. Ali, na moju nesreću, pogodilo se i dogodilo da taj svoj “meč života” odigra baš protiv mene. Da se razumemo, sve sam pokušala, menjala taktiku, ritam, ama baš sve, ali jednostavno, ona taj meč nije mogla da izgubi.

    Ivana se po povratku iz Niša priključila reprezentaciji do 16 godina koja se priprema za finalni turnir Vinter kupa koji se igra u Češkoj.Zatim, početkom marta odlazi u Englesku gde će učestvovati na tri fjučersa. U planu su joj i nastupi na nekoliko ITF turnira gde joj je cilj da sakupi dovoljno poena da bez kvalifikacija igra na turnirima pod jurisdikcijom ITF. Naravno, pokušaće ponovo da na juniorskim gren slem turnirima na Rolan Garosu i Vimbldonu pokaže i dokaže svoju nesumnjivu klasu.