Ivana Jorović - normalno

Datum objave: 27.01.2012. // Kategorija: Vesti
drzavno_18_devojcice
Ivana Jorović je dokazala da stasava u vrhunsku teniserku. Posle osvojene titule u kategoriji do 16 godina, mlada Čačanka je, samo nedelju dana kasnije, trijumfovala na zimskom prvenstvu Srbije u dvorani “Impuls hale”na Novom Beogradu i u kategoriji igračica do 18 godina. Ona je u finalu savladala Dejanu Radanović,
članicu TK As iz Novog Sada rezultatom 6:3, 6:2.
Ivana Jorović je u polufinalu bila bolja od Ivone Stanković TK Gem 8 – 6:3, 6:2. Finalistkinja Dejana Radanović je u polufinalu lakše došla do trijumfa nad Novosađankom Bojanom Marinković iz TK As koja je, kod rezultata 6:1, 3:0 predala meč zbog povrede.
Pobednica neće imati mnogo vremena da slavi, jer je čeka nastup za reprezentaciju na ekipnom prvenstvu Evrope u Holandiji.
- Pomalo sam umorna, jer sam imala dva jaka turnira za dve nedelje, ali sam jako zadovoljna jer sam uspela da osvojim dve titule. Oba turnira, i onaj do 16, a i ovaj do 18 goidina bio je veoma kvalitetan, s tim što su na ovom za stariji uzrast uglavnom igrale teniserke koje su igrale i turnir u kategoriji od 16 godina. Najveće probleme imala sam u drugom kolu protiv Elizabete Bauer, mada, ni ostali mečevi nisu bili nimalo laki. Sada mi, posle nastupa za reprezentaciju, slede ITF turniri, a cilj mi je da sakupim dovoljno poena na ITF listi kako bih sledeće,
2013. godine mogla i na gren slem turnire – kaže zadovoljno Ivana Jorović.
Dejana Radanović je odigrala dobro ceo turnir, mada nije baš zadovoljna svojom igrom u finalu.
- Do finala je bilo dobro, ali u finalu sam podbacila. Mogla sam, i mogu bolje, ali šta je tu je. Već sam osvajala državna do 10, 12, 14 I 16 godina. Počela sam da igram sa šest godina u Zrenjaninu, a posle četiri godine prešla sam u Novi Sad gde treniram u TK As. Odigrala sam samo dva ITF turnira, a ove godine ću mnogo više, s tim što ću igrati i neke čelendžere. Neću igrati ništa od turnira do aprila jer sam redovna učenica, pohađam gimnaziju i moram na nastavu. Tek kada završim školske obaveze, onda ću krenuti na turnire po Evropi, a čelendžere ću igrati u Srbiji i u zemljama regiona. Što se tiče moje igre problem su mi “ziceri”. Dobro odradim poen i kada treba samo da realizujem dobru poziciju, ja zatajim. Na tome ću morati da poradim sa svojim trenerom. Biće bolje, u to sam uverena – rekla je Dejana.
Što se tiče Ivone Stanković, dobro se pripremila za ovo prvenstvo i pokazala je kvalitet.
- Tri godine nisam igrala na prvenstvima Srbije, a sada sam prvi put nastupila i zadovoljna sam. Imam problem sa kondicijom, jer šest meseci nemam kondicione pripreme zbog bolesti i nekih kompolikacija, pa sam i sa te strane, zadovoljna plasmanom i igrama na ovom državnom prvenstvu. Sa mnogo optimizma čekam nastavak sezone jer ću kondiciono biti spremnija. Bez obzira na ovaj hendikep sa kondicijom, mojim kretanjem, pa čak i izdržljivošću sam zadovoljna. Moj plan je da u prvoj polovini godine odigram nekoliko ITF turnira. Na putovanjima idem s trenerom i sa tatom.
Ivona za sada nema sponzora, čak ni za rekete. Nabavlja celokupnu opremu sama, a nada se da će se to uskoro promeniti. Ovaj rezultat na zimskom prvenstvu je preporučuje.