ITF WORLD TOUR 15 M BELGRADE - Miladinović najbolji!

Datum objave: 07.07.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi teniser Srbije Marko Miladinović osvojio je trofej na prvom ITF World  Tour 15 M Belgrade u Srbiji, najbolji u dublu su Rusi Dubrivni i Ovčarov; trofeje uručili predsednik TSS Petrović i teniski as Janko Tipsarević
 
Pobedom srpskog tenisera Marka Miladinovića u konkurenciji muškog singla, odnosno ruskog para Dubrivni-Ovčarov u dublu, uspešno je okončan prvi profesionalni teniski turnira ITF World Tour 15 M Belgrade za muškarce u konkurenciji singla i dubla u Srbiji od promene pravila koje je Međunarodna teniska federacija ITF nedavno uvela širom sveta – organizovan od strane Teniske akademije “Tipsarević”.
 
Mladi as tenisa u Srbiji, kome je ovo drugi trofej u profesionalnoj konkurenciji, i koji ovom pobedom stiče bodove i na ITF World Tour (trenutno na 250 mestu) i na ATP listi (trenutno na 555 mestu), nije naišao na veći otpor mladog mađara Fabijana Marožana (ATP: 903, ITF World Tour lista: 619 mesto), kome je ovo bilo prvo finale na ovom nivou takmičenja. Pretrpivši samo jedan brejk u dva seta, Miladinović je efikasnom kombinacijom pouzdanog servisa i snažne igre sa osnovne linije skoro bez grešaka od samog početka stavio veliki pritisak na protivnika iz mađarske, koji je i u njihovom trećem međusobnom meču pretrpeo poraz rezultatom 6:3, 6:3. 
 
“Izuzetno sam srećan zbog ovog uspeha na turniru koji će puno značiti I meni I drugim našim igračima u njihovoj karijeri. Drago mi je da ćemo moči da stičemo dragocene poene na takmičenjima koje se organizuju u našoj zemlji, i želeo bih da se zahvalim Teniskoj akademiji “Tipsarević” i svima koji su doprineli da organizacija turnira bude sjajna u moje ime i ime svih igrača!” istakao je u svojoj zahvalnici pobednik u singlu, Marko Miladinović.
 
Trofeje pobedniku i učesniku finala turnira ITF World Tour 15 M Belgrade uručili su na svečanoj ceremoniji predsednik Teniskog saveza Srbije, Mirko Petrović i osnivač Teniske akademije “Tipsarević” i proslavljeni teniski as Janko TIpsarević, a posebnu nagradu glavnog partnera turnira za pobednika - Generalni menadžer za Adriatik regiju kompanije Motorola Mobility, Vladimir Ostojić.
 
“U ime Teniskog saveza Srbije, čestitam svim učesnicima, a naročito pobednicima i finalistima, na visokom nivou prikazanog tenisa na prvom ovogodišnjem turniru ITF World Tour serije koji se održava u Srbiji. Čestitao bih i posebno zahvalio Teniskoj akademiji “Tipsarević” na besprekorno organizovanom turniru, i nadam se da će ovaj nivo služiti za primer i svim drugim turnirima koje ćemo organizovati širom Srbije u narednom periodu. Ovi turniri predstavljaju dragocenu priliku da naši mladi igrači osvajaju poene u profesionalnoj konkurenciji – što su na ovom turniru po prvi put učinili naši perspektivni juniori Hamad Međedović i Goran Životić – i  time stiču još bolji renking na ATP i ITF World Tour listama. U tom smislu je ovaj bitan cilj danas okončanog turnira - u potpunosti ispunjen!” istakao je u svom pozdravnom govoru predsednik Teniskog saveza Srbije, Mirko Petrović.
 
“Zahvalio bih se svim igračima i njihovim timovima, Teniskom savezu Srbije, cenjenim partnerima i brojnoj publici na učešću i zapaženoj podršci koju su pružili u uspešnoj realizaciji prvog turnira kategorije 15 M koji smo organizovali našoj teniskoj akademiji. Naročito mi je drago što, stvaranjem uslova da naši igrači osvajaju poene na domaćem tlu, pozitivno utičemo na misiju stvaranja novih generacija teniskih asova i njihovu afirmaciju na profesionalnoj teniskoj sceni – čime dodatno popularizujemo teniski sport, koji nam je doneo toliko uspeha, trofeja, radosti i priznanja proteklih godina. Čestitao bih Marku, Artemu i Aleksandru na osvojenim trofejima, poželeo im i dalje uspehe i da se, kao i svi mi – uvek sećaju svojih prvih osvojenih turnira i trofeja!” poručio je prisutnima Janko Tipsarević na ceremoniji dodele trofeja.
 
photo by TA Tipsarevic