IMG Discovery Open Kvalifikacioni turniri

Datum objave: 11.07.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi teniseri Srbije u narednih mesec dana boriće se za vredne nagrade u vidu „vajld karti“ za učešće na juniorskom turniru Discovery Open na Floridi (17-21. novembra 2019)koji je na programu nedelju uoči početka čuvenog Edi Hera. 
 
Naši takmičari u konkurencijama do 12, 14 i 16 godina imaju priliku da osvoje ulaznice obezbede na tri turnira koja će biti održana u našoj zemlji: konkurencija do 12 godina - 31.08.2019  TK Crvena Zvezda (Beograd), konkurencija do 14 godina - 20.07.2019  Zlatibor Springs (Zlatibor) i konkurecnija do 16 godina - 10.08.2019  TK Taž (Niš). 
 
Pored „vajld karti“ takmičari će dobiti i finansijsku pomoć (vaučeri) koja može da se realizuje kroz boravak u akademiji: pobednik turnira  - 1000 dolara, finalista turnira  - 560 dolara i polufinalisti – 250 dolara. 
 
Turnir Discovery Open je ekskluzivan, pozivnog je karaktera i prilika koju su naši mladi juniori dobili je jedinstvena. Šansa koja se ukazala mladim asovima Srbije proistekla je iz dugogodišnje saradnje IMG Akademije i TK Crvena zvezda, koja je započela još 2008. godine kada je gost u našoj zemlji bio i čuveni Nik Bolitijeri, tvorac ove Akademije. Regionalni menadžer IMG za Balkan Zlatko Milačić predložio je ovaj novi vid saradnje za koju svi veruju da će biti od velike koristi za mlade snage tenisa koje dolaze. 
 
Iako je pobednik uvek jedan ovo je sjajna prilika za sve mlade takmičare Srbije u ovim uzrastima da se bore za ostvarenje njihovih prvih veliki takmičarskih snova na međunarodnoj sceni. Renome i istorija turnira na Floridi koji se organizuju već decenijama i uvek u finišima sezone garant su za velike snove.