GRUPA A DEJVIS KUP: SRBIJA - FRANCUSKA 2:1

Datum objave: 21.11.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
MTS Dejvis kup reprezentacija Srbije pobedila je tim Francuske ukupnim rezultatom 2-1, četvrtog dana Dejvis kupa u Madridu u okviru drugog kola Grupe A.
Srbija i Francuska u poslednji, drugi duel Grupe A ušli su sa po jednom pobedom, protiv Japana, i ovaj duel odlučio je o tome ko će se plasirati među najboljih osam. Pobedom Filipa Krajinovića nad Žo-Vilfredom Congom 7:5, 7:6, u uvodnom meču između Srbije i Francuske, naša ekipa je obezbedila prolaz u četvrfinale u najgorem slučaju kao jedna od dve najbolje drugoplasirane reprezentacije grupne faze. U drugom meču najbolji teniser Srbije u istoriji Novak Đoković savladao je Francuza Benou Pera 6:3, 6:3, obezbedio prvo mesto u Grupi A za Srbiju i odveo našu zemlju u četvrtfinale gde će rekete ukrstiti sa selekcijom Rusije u petak od 11:00 časova. 
Duel Srbije i Francuske završen je dubl mečevima. Janko Tipsarević i Viktor Troicki pružili su jak otpor Erberu i Mauu, međutim francuskio dubl je bio bolji i rezultatom 6:4, 6:4 doneo je jedan bod svom timu.
 
foto: Виктор Червяков