Fjučers avgust u Srbiji

Datum objave: 24.08.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mesec avgust 2017. na teniskoj mapi Srbije je u znaku  turnira iz fjučers serije nagradnog fonda 15.000 dolara. 
Do kraja ovog meseca biće odigrano ukupno pet fjučersa širom Srbije, od toga četiri muška i jedan ženski. 
Završeni su fjučersi čiji su organizatori bili TK Meridiana i TK Vojvodina, oba u Novom Sadu. U toku je muški fjučers na terenima TK Spartak iz Subotice i ženski koji se održava u Vrnjačkoj Banji.
Šampionski trofej turnira iz fjučers serije koji je odigran u TK Meridiana Novi Sad osvojio je predstavnik Hrvatske Nino Serdarušić koji je u finalu pobedio Italijana Antonija Masaru 6:1, 6:4. Dubl trofej pripao je australijskom paru Propoggia – Puodziuna koji su u finalu savladali dubl Serdarušić – Borsos 6:3, 7:5. 
Muški fjučers održan na terenima TK Vojvodina protekao je u znaku tenisera iz BiH Tomislava Brkića koji se popeo na pobedničko postolje savladavši u finalu posle velike borbe Hrvata Ninu Serdarušića 6:2, 6:7(5), 6:3. U dublu šampionske pehare odneli su šampioni turnira koji je odigran na Meridiani, australijski par Propoggia – Puodziuna pobedivši u finalu hrvatski par, prve nosioce, braću Sabanov (Ivan i Mateja) 7:6(8), 5:7, 11:9. 
Nakon turnira koji su u toku (Spartak Subotica i Vrnjačka Banja), sledi muški fjučers koji će biti održan na terenima TK Zlatibor Springs, kojim će sezona fjučersa u Srbiji 2017. biti završena.