Finalistkinje Dvoranskog državnog prvenstva do 12: Anđela i Sofija

Datum objave: 27.12.2013. // Kategorija: Vesti

Anđela se ne zadovoljava postignutim

andjela_vidovic

Anđela Vidović je rođena u Subotici 26. jula 2002. godine, ali je prve korake, teniske, napravila u TK ŽAK u Somboru. Sada je u Subotici i radi s trenerom Ladislavom Demeterom. Kako sama kaže “već pet godina trenira” i raduje se uspesima, ali...

- Nisam nezadovoljna. Polufinale je uspeh i za sada sve ide nekako po planu. Jedva čekam nastavak sezone.

Anđela trenira četiri puta nedeljno po jedan sat, naravno ima i kondicione pripreme, ali joj to ne smeta da napravi ravnotežu kada su u pitanju škola i tenis.

- Učenica sam osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Subotici i za sada sam napravila dobar balans u učenju i treninzima. Za predstojeću sezonu još nisam napravila plan. Želja mi je da dobro igram i da osvojim što više turnira.

Mlada Subotičanka ima uzor i za razliku od većine vršnjaka i vršnjakinja želela bi da igra kao Viktorija Azarenka. Po sopstvenim rečima jača strana njene igre je forhend, a svesna je da mora popraviti bekhend i kretanje. Uporna i vredna, sigurno je da će u tim svojim nastojanjima uspeti.

 

sofija_djunisijevic


Sofija kao Kolos


Sofija Đunisijević, rođena Čačanka, svet je ugledala 3. jula 2002. godine. Šest godina kasnije uzela je reket u ruke i opasno se zaljubila u teniski sport. Članica je TK Kolos iz rodnog mesta. Pokazala je talenat, pokazala je da voli da radi, uči. I rezultati su pristigli. A to je tek početak.

- Prošle godine sam igrala polufinale u kategoriji do 10 godina, sada sam ponovo stigla do polufinala u kategoriji do 12 godina i ne žalim se na uspeh, ali moram bolje. Svakako ću igrati na državnom do 12 godina na otvorenim terenima. Jedva čekam taj turnir. Mislim da mogu još bolje.

Na Dvoranskom prvenstvu Srbije osvojila je treće mesto. Tvrda podloga joj nije baš omiljena.

- Volim zemljane terene. Tu sam počela, na njima se osećam najsigurnije. Moj omiljeni udarac, s kojim najčešće i osvajam poene, je bekhend. Svesna sam da moram još mnogo da radim na forhendu, kako bih imala ujednačene te osnovne udarce.

Sofija, baš kao i svi mladi teniseri ima svog uzora, a to je – zna se - Novak Đoković.