Finale singla + dubl trofej= Bozoljac!

Datum objave: 22.02.2010. // Kategorija: Vesti

Srpski as Ilija Bozoljac nije uspeo da osvoji Gemax Open 2010. – turnir iz Tretorn čelindžer serije koji se protekle nedelje igrao u Beogradu za nagradni fond od 125.000 dolara + H. U finalu Ilija je snage odmerio sa iskusnim Slovakom Karolom Bekom, koji je do pobede stigao nakon velike borbe 7:5, 7:6(4).
Bio je ovo susret pun preokreta i rezultatske neizvesnosti koja je trajala do samog kraja.
Na samom početku meča Ilija je imao brejk šansu koju nije uspeo da realizuje, ali je Bek svoje šanse iskoristio u narednom gemu i stigao do brejka prednosti. U nastavku Slovak je poveo 4:1, 5:2, kada Ilija kreće u ofanzivu, pravi brejk i dolazi do izjednačenja 5:5. Ipak na kraju ovog seta servis je izdao Iliju i Bek ponovo stiže do brejka, a time i prvog seta 7:5.
U drugom setu ponovo prvi do brejka stiže Slovak za vođstvo od 4:2, ali Ilija odmah uzvraća ribrejkom i ubrzo dolazi do izjednačenja 4:4. Dve meč lopte Bek je imao kod rezultata 6:5 na Ilijin servis, ali srpski server uspeva da spase gem i dolazi do taj breka u kome je uzimao svako svoj servis sve do rezultata 4:4 posle čega Slovak veže tri poena i stiže do pobede i naziva šampiona Gemax Opena 2010.

                         - Ovo je  najlepši čelindžer na kome sam igrao, isto mišljenje imaju i drugi igrači i smatraju Gemax Open za najbolji turnir iz ove kategorije, koji po organizaciji i svemu liči na ATP turnire. Zahvaljujem se gospodinu Đorđu Antelju još jednom što je sve ovo za nas napravio, kao  i sponzorima, svim ljudima koji su bili tu da pomognu oko organizacije i svega ostalog da bi ovaj turnir bio na ovako visokom nivou. Za mene je ovo bila sjajna nedelja, igrao sam finale singla i osvojio dubl. Bek je odigrao celu nedelju na visokom nivou, juče je pobedio Janka koji je na Gemax Openu bio glavni favorit i prvi nosilac turnira. U finalu sam se maksimalno trudio, igrao ofanzivno, Bek je bio konstantniji i to je jedan od razloga što je trijumfovao, kao i moj servis koji je zakazao na početku i prvog i drugog seta, to je bila ta razlika danas. Dao sam sve od sebe i zadovoljan sam ovim uspehom. Izgubio sam od jednog jako kvalitetnog igrača i mislim da nema mesta za tugu i razočaranje. Sledeći turnir počinje za dva dana. Idem za Maroko, na šljaku, igra se napolju, dakle potpuna promena. Trudiću se da što bolje odigram, ali ne očekujem puno jer neću imati vremena za adaptaciju – rekao je Bozoljac koji je prošle nedelje počeo saradnju sa trenerom, Italijanom Albertom Kastelanijem. 
              - Naša saradnja počela je prošle nedelje na turniru u Bergamu gde sam stigao do četvrtfinala, a u Beogradu sam evo odigrao finale singla, osvojio dubl. Rad sa Kastelanijem mi je definitivno pomogao, puno smo radili na mentalnoj strani tenisa. I ranije sam dobro igrao, ali mi je tokom mečeva opadala koncentracija, sada je mnogo drugačije. Na Gemax Openu sam uspevao da se vraćam iz najgorih trenutaka u mečevima i pobeđujem – zaključio je Ilija.

Slovak Karol Bek sijao je od sreće. Drugu nedelje vezano završio je na pobedničkom postolju. 


                   - Srećan sam i zadovoljan. Dve titule u dve nedelje, vraćam se u krug sto najboljih tenisera sveta, sjajno se osećam. Bozoljac je odigrao sjajno ceo turnir, kao i finale. Igrao je brzo, agresivno, bekhend mu je bio izvanredan, ja sam imao više sreće u odlučujućim poenima. Ovo je moj omiljeni turnir i uvek mu se sa radošću vraćam, tako će biti i u budućnosti – zaključio je Bek, šampion Gemax Opena 2010. koji iz Beograda odlazi na kraći odmor, a zatim će dalje praviti plan turnira na kojima će učestvovati.