Fed kup: Srbija – Letonija 1:2

Datum objave: 10.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Fed kup reprezentacija Srbije i 2019. takmičiće se u I grupi Evro-afričke zone. Naš tim je bio na korak od plasmana u plej of za popunu Svetske grupe B (plej of se igra 21. i 22. aprila 2018), ali ispred sebe reprezentativke Srbije su imale nesalomivi tim Letonije. U mini plej ofu I grupe Evro-afričke zone koji se održava u estonskom gradu Talinu Srbija se borila protiv Letonije, na kraju pobeda je otišla u ruke protivničkog tabora 1:2.
 
Nakon odiganih singl mečeva rezultat je bio izjednačen 1:1. Prvi poen u singlu Srbiji je donela maestralna 17- godišnja Olga Danilović (304. na WTA listi, 9. juniorka sveta) koja je za sat i osam minuta igre pobedila 15. na WTA listi Anastasiju Sevastovu 6:2, 6:4. U drugom singl meču snage su odmerile, prva tabla Srbije Dejana Radanović (264. na WTA listi) i 6. teniserka sveta, aktuelna šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko. Izjednačujući poen Letoniji je donela Ostapenko rezultatom 2:6, 1:6. 
U odučujućem dublu boje Srbije su branile Olga Danilović i Bojana Marinković protiv Sevastove i Ostapenko koje su bile jače i slavile nakon 1:6, 2:6.
 
Srbija je plasmanom u mini plej of u Talinu ostvarila opstanak u I grupi Evro-afričke zone za 2019. Reprezentacija Srbije u sastavu: Dejana Radanović (264. na WTA listi singl), Olga Danilović (304) i Bojana Marinković (573), prevođena selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić odigrala je sjajno sve mečeve u Estoniji. Naše devojke su se borile do svih maksimuma i dale sve od sebe za što bolji plasman Srbije. 
U Grupnoj fazi savladale su najpre favorizovane predstavnice Bugarske 2:1, zatim i tim Gruzije 2:1. U oba meča reprezentativke Srbije dolazile su do ukupnog trijumfa već nakon singl susreta. Radanović i Danilović su zabeležile fantastičan debi u nacionalnom dresu i dovele Srbiju na korak od plasmana u plej of u kome se isprečio izuzetno težak pritivnik, Letonija sa 6. i 15. teniserkom sveta.
 
Raduje da je ovaj izuzetno mlad tim Srbije u Talinu pokazao snagu, volju, želju, hrabrost i da Srbija sa ovim devojkama u Fed kup takmičenju ima blistavu budućnost.