Fed kup reprezentativke Srbije i Rusije izašle pred sedmu silu u Megasport Areni u Moskvi

Datum objave: 18.04.2012. // Kategorija: Vesti
POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA

SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_09

Danas su u Megasport Areni u Moskvi održane pre-draw konferencije Fed kup selekcija Srbije I Rusije, koje će se 21. I 22. Aprila boriti za plasman u finale Svetske grupe A za 2012. godinu.
Prvi susret sa sedmom silom imale su gošće, NIS fed kup reprezentacija Srbije. Na konferenciji su prisustvovale Jelena Janković, Bojana Jovanovski I Aleksandra Krunić, kao I selektor našeg tima Dejan Vraneš. Prvi reket srpske selekcije Ana Ivanović je na putu ka Moskvi i u popodnevnim časovima priključiće se srpskom timu.
SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_01

Dejan Vraneš, selektor NIS Fed kup tima Srbije:

“U Moskvi smo naišli na toplo gostoprimstvo domaćina, odlične uslove u hotelu,  za trening u Hali,  jedino teren nije dobar.  Dva dana koristimo da se adaptiramo na teren, još uvek je mek i ima puno rupa što je potencijalna opasnost kako za naše igračice tako i ruske. Biće ista situacija i narednih dana i za vikend i za mečeve, ali nadamo se da će popraviti teren jer navažnije je da se niko ni iz jednog tima ne povredi. Atmosfera u timu je kao i uvek do sada na izuzetno visokom nivou,  sjajno se slažemo i funkcionišemo odlično. Trudićemo se da se što bolje pripremimo za mečeve i daćemo sve od sebe da što bolje prođemo, a znamo šta je naš cilj – pobeda. Ruski tim poznajemo veoma dobro i bez Šarapove oni su izuzetno jak i kvalitetan tim. Imaju puno igračica, manje više podjednako neugodnih kao protivnice i nemogu da izdvojim ni jednu od njih i da kažem da je teža od ostalih i ko god bude u njihovom timu mi ćemo se truditi da što bolje odigramo ”.

SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_06

Jelena Janković:

“Već dva dana treniramo ovde u Megasport Areni, uslovi za igru nisu baš najbolji,  teren je postavljen na ledu i za sada je premekan ima dosta rupa i odskok lopte nije baš najbolji. Nadam se da će za vikend uslovi biti mnogo bolji. Mečevi neće biti laki, biće neizvesno, mi ćemo dati sve od sebe i pokušaćemo da po prvi put u istoriji uđemo u finale Fed kupa što nam je i cilj. Atmosfera je sjajna u timu, svi se lepo slažemo, sve smo zdrave, da kucnem u drvo i to je ono što je najvažnije, očekuje nas težak posao tokom vikenda i nadamo se najboljem. Rusi imaju izuzetan tim, oni su jedna od reprezentacija koja ima fenomenalne igračice i koga god da stave da igra neće nam biti lako, ali ja isto tako verujem u naš tim, mi isto tako imamo izuzetno jak tim, nastupamo u najjačem sastavu, neće biti lako, ali se nadam uz naravno pozitivnu atmosferu i uz veliku želju, da ćemo izaći iz ovog susreta kao pobednici ”.

Ruske medije je interesovalo kako se srpkinje osećaju u glavnom gradu Rusije, kako su zadovoljne podlogom na kojoj će se igrati predstojeći Fed kup susret, kako vide meč sa domaćinom I ko ima veće šanse za pobedu. Posebnu pažnju privukla je Krunićeva koja je rođena u Moskvi i u kojoj je živela 18 godina (poslednjih godinu i po dana živi i trenira u Bratislavi).

Aleksandra Krunić:

“Stigla sam u Moskvu u kasnim večernjim časovima preksinoć. Prvi trening sam odradila juče popodne, teren je katastrofa, mnogo su loše uradili šljaku. Pretpostavila sam da će loše uraditi teren, jer prvi put čujem da rusi rade šljaku u hali. Trebali su malo više da poliju teren jer se bukvalno odvaja dok trčimo. Osećam se super, sjajna je atmosfera. Ruskinje su favoriti jer su mnogo puta do sada osvajale  Fed kup, ali mi ćemo dati sve od sebe, imamo dve exprve igračice sveta i mislim da smo u dobroj formi. Fed kup je specifično takmičenje, mnogo se razlikuje od individualnih turnira i to ko kakve rezultate ima pre Fed kupa je nebitno, ovde je sve drugačije, igraš za svoju zemlju, za Srbiju i mislim da možemo do finala”.


SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_02
Srpkinje su istakle da im se veoma dopada Moskva, da je gostoprimsvo domaćina izuzetno, jedino je teren u jako lošem stanju i svi veruju da će u narednih par dana do samog meča biti u boljem stanju.
SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_04

Bojana Jovanovski:

“Teren je danas za nijansu bolji od prethodnih dana I ja sam se adaptirala za igru na šljaci. Dugo nisam igrala na šljaci, još od Rolan Garosa prošle godine. Bilo mi je potrebno par dana da udjem u ritam, ali sada je mnogo bolje I smatram da ću biti spremna za mečeve za vikend”.

Nakon srpske pre-draw konferencije održana je i konferencija ruske reprezentacije na kojoj su se pored selektora  Šamila Tarpišćeva pojavile i reprezentativke:  Marija Kirilenko,  Anastasija Pavljučenkova, Svetlana Kuznjecova i Elena Vesnina.
Najviše pitanja upućenih ruskinjama odnosilo se na Olimpijske igre, kao i na nove frizure njihovih devojaka – Šarapove (koja nije u Moskvi) i Kuznjecove koja se na konferecniji pojavila sa novom ekstravagantnom frizurom.
Selektor Tarpišćev se složio sa srpskim selektorom da je teren u lošem stanju.
„Ni mi nismo zadovoljni terenom, verujem da će biti u boljem stanju do vikenda kada bude počeo meč, tražili smo od izvođaća radova da učine sve što mogu i poprave teren. Izabrali smo šljaku jer su to tražile naše teniserke, iz razloga što im posle ovog Fed kup meča sledi sezona na šljaci, prvo u hali a posle se prelazi na otvoreno, gde je glavni cilj svima da što bolje odigraju gren slem u Parizu – Rolan Garos. Srpkinje su jako dobre igračice, glavno oružje Ivanovićeve je forhend i njega treba da se pazimo, dok je Jankovićeva drugi tip igračice, ona se sjajno kreće na terenu, uvek je na lopti i protiv nje se mora puno trčati. Pokušaćemo i želimo da dobijemo ovaj meč obzirom na kataklizmu koja nas je zadesila“ – zaključio je Tarpićev, a misleći na odsustvo Zvonareve i na povredu koju ima jedna od najboljih teniserki ruskog tima.
Ruska reprezentativka Vesnina je istakla:
„Srpkinje su u prvi put u polufinalu Fed kupa i imaju veliku motivaciju da dobiju ovaj meč“.
SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_10