NIS FED KUP REPREZENTACIJA SRBIJE PRISTIŽE U PRAG, KOMPLETNI OD 17 ČASOVA

Datum objave: 29.10.2012. // Kategorija: Vesti

NAJBOLJE TENISERKE SRBIJE KREĆU SA PRIPREMAMA ZA VELIKO FINALE

DOLAZAK_01

Ostalo je šest dana do početka najvažnijeg Fed kup meča u istoriji za Srbiju. Naše najbolje teniserke boriće se u prvom finalu, prvi put u istoriji za trofej namenjen najboljoj reprezentaciji kada je Fed kup takmičenje u pitanju. U godini kada Teniski savez Srbije slavi 90 godina osnivanja i postojanja, šlag na torti je finale Fed kupa koje su izborile NIS reprezentativke Srbije. Put do finala je bio trnovit i protkan višegodišnjim bitkama po različitim zonama takmičenja, više kroz gostovanja, a manje kao domaćin. Prošle su mnogo toga najbolje teniserke Srbije, sada je pred njima i poslednji u ovoj sezoni, ujedno najvažniji ispit u karijeri, finale Fed kupa u Pragu protiv reprezentacije Češke koje će se 3. i 4. novembra odigrati u O2 Areni.

DOLAZAK_04

NIS tim Srbije će danas biti kompletiran u Pragu, a prvi trening zakazan je za 16 časova. Ana Ivanović stiže iz Milana oko 17 časova. Jelena Janković, Bojana Jovanovski i selektor Dejan Vraneš, iz Beograda ranim jutarnjim avionom preko Minhena krenuli su put Praga, kao i ostatak tima: sparing partneri, lekarski tim...u Prag su sleteli u 13 časova. Najmlađi član NIS reprezentacije Srbije Aleksandra Krunić u Prag je doputovala iz Bratislave gde je njena baza već dve godine.

“Raspoloženje u reprezentaciji Srbije je na visokom, pozitivnom nivou. Svi su svesni veličine i težine zadatka koji je pred nama, kao i to da je ovo najveći izazov u našim dosadašnjim karijerama. Svi u timu žele da trijumfujemo i sva naša razmišljanja i stremljenja idu samo u tom pravcu. Godinama smo gradili stazu koja nas je odvela u finale, uvek smo bili svesni da možemo ne samo do finala već i titule. To je naš san, naš cilj i od njega ne odstupamo. Bilo je trenutaka kada su nas otpisivali, potcenjivali, a mi smo pokazali i dokazali da vredimo za najveće domete. Igraćemo  rasterećno i verujemo da ćemo ispuniti naš veliki san. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i verujem u nas, u pobedu” – rekao je selektor Vraneš po dolasku u Prag.

DOLAZAK_02

NIS reprezentacija Srbije u utorak treniraće u O2 Areni od 9 do 12 i od 15 do 17 časova. Za sredu, sa početkom u 11 časova zakazana je pre-draw konferencija selekcije Srbije, dok će žreb biti održan u petak sa početkom u 12 časova u Gradskoj kući u Pragu.

NIS reprezentaciju Srbije u Pragu je dočekalo hladno vreme, sa ostacima snega koji je padao pre dva dana u glavnom gradu Češke. Danas u O2 Areni neće biti treninga, već se trenira u klubu Sparta. Razlog pomeranja treninga u klub Spartu egzibicioni meč između Marije Šarapove i Petre Kvitove koji će biti odigran večeras u O2 Areni.