Fed kup mečevi odloženi do daljnjeg

Datum objave: 12.03.2020. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Međunarodna teniska federacija (ITF) odlučila je da zbog globalne, svetske epidemije korona virusa do daljnjeg suspenduje mečeve Fed kup takmičenja koji su bili na programu u aprilu 2020. 
Među tim mečevima bio je i plej of susret za plasman u kvalifikacije Svetske grupe između selekcija Srbije i Kanade, koji je trebao biti održan 17. i 18. aprila u našoj zemlji. 
ITF COVID-19 Savetodavna grupa prati globalno širenje i uticaj COVID-19 od početka februara 2020. i u stalnim su konsultacijama sa nezavisnim medicinskim i putničkim savetnicima, kao i međunarodnim i nacionalnim vlastima.
"Mi smo ekstremno razočarani što smo morali da donesemo ovakvu odluku ali ne smemo da rizikujemo sigurnost i zdravlje teniserki, selektora, službenika ili gledalaca. Ovakva odluka nije doneta lakomisleno. Pretnja KOVIDA-19 je veoma ozbiljna i zove sve nas da odgovorno reagujemo, i kao federacija i kao ljudska bića. Ova situacija ide dalje od sporta" rekao je Dejvid Hagerti, predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF).
 
Odložen je i premijerni format finala Svetske grupe Fed kupa 2020. zakazan za od 14. do 19. aprila u u dvorani „Laslo Pap” u Budimpešti na kome je trebalo da učestvuje 12 najboljih selekcija sveta. 
 
"Novi termini za finalni turnir i baraž biće saopšteni na vreme. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa našim sportskim kolegama širom sveta kako bi se osiguralo da je uticaj virusa na igrače, turnire, nosioce TV prava i navijača najmanji mogući. U međuvremenu, ITF COVID-19 Savetodavna grupa će nastaviti da pažljivo prati situaciju i dalje odluke će biti zasnovane na činjenicama, zvaničnim podacima i stručnim savetima“ – zaključio je predsednik ITF-a Hagerti.