FED KUP - IZJAVE PREDSTAVNIKA SLOVACKE POVODOM ZREBA ZA 2013.

Datum objave: 07.06.2012. // Kategorija: Vesti

Dominika Cibulkova:

“Srbija je težak protivnik.  Ipak u ovom trenutku teško je reći nešto više o tom meču, jer mi još uvek ne znamo, da li će Srbija igrati sa najjačim timom”.

Selektor Fed kup tima Slovačke Matej Lipak:

“Srbija je kao i Češka Republika naš standardni protivnik. Gotovo osećam, da igramo jedni protiv drugih svake godine.  Šteta je da ćemo morati da igramo u inostranstvu, ali  naše matematičke šansa da igramo kući, još pre žreba su bile jako male. To je bilo moguće samo u slučaju da nam je protivnik Italija gde je domaćina trebao odlučivati takođe žreb. Srbija ima veoma jak tim, ali od četiri moguća protivnika manje stabilan po mom mišljenju. Iz ovog razloga ja vidim rezultat današnjeg žreba kao prihvatljiv.  Ana Ivanović i Jelena Janković su veliki igrači, ali je nedostatak dubine u timu - Češka, Italija i Rusija imaju u rezervi I do pet  igračica  u timu jednakog kvaliteta.  Sigurno je da će biti veoma važno na kojoj podlozi će se igrati ovaj meč,  takođe i trenutni sastav i forma pojedinih igračica u februaru -  zaista dug je put od sada do tada, sve je još otvoreno”.

Igor Moska,  generalni sekretar slovačke teniske Federacije:

“Moje mišljenje je da su šanse 50:50.  Od četiri moguća protivnika koja su nam bili u opciji, najverovatnije je samo kod Srbije da neće igrati sa najjačem timu u februaru - ostale tri zemlje su stabilne po ovom pitanju, uvek igraju u najjačem sastavu. Naravno, od aprila 2011. mi imamo nešto Srbiji da naplatimo. Bio bih srećan, ako uspemo da se osvetimo za poslednji meč u Bratislavi i da odemo iz Srbije, sa pobedom, baš kao u sezoni 2010”.