FED CUP: Srbija – Belgija 1:1 nakon prvog dana

Datum objave: 16.04.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Nakon odigrana dva singl meča između reprezentacija Srbije i Belgije rezultat je nerešen. Pobede su ostvarile Aleksandra Krunić i Janina Vikmajer.

Aleksandra je još jednom pokazala zašto najbolje partije pruža u igri za preprezentaciju. Iako sa manje iskustva i lošijeg ranga od belgijske igračice Flipkens, Krunićeva je pokazala borbenosti i odlučnost u igri za prvi poen. Već u prvom gemu Aleksandra je oduzela Flipkens servis i tu prednost čuvala do same završnice seta.  Krunić je imala dobar odgovor na slajseve protivnice, miksovala je igru čestim promenama ritma i uspešnim izlascima na mrežu. U drugom setu vodila se velika borba sa nekoliko razmenjenih brejkova. Nakon izjednačenja, ušlo se u taj brejk koji je Aleksandra bolje otvorila vođstvom od 3:0. Flipkens je uspela da se vrati na 6:6 da bi u samoj završnici Krunić nakon velike borbe uspela da osvoji taj brejk sa 10:8 i donese prvi poen Srbiji.

„Taktički sam se dobro pripremila za meč, Flipkens je igračica sa velikim iskustvom koja ne poklanja poene. Bila sam strpljiva i verovala sam u pobedu. Sa Vikmajer biće znatno drugačiji meč jer ona udara jako i ravno za razliku od Flipkens koja je poznatao po slajs udarcima. Igranje za FED CUP me uvek dodatno motiviše da dam sve od sebe“ rekla je Aleksandra na konferenciji za medije.

U drugom meču snage su odmerile Jovana Jakšić i Janina Vikmajer. U prvom setu Jovana je pružila odličan otpor. Obe igračice odlikuju snažni udarci pa su razmene uglavnom bile kraće. Jakšić je igrala izjednečeno do rezultata 5:5, ali je u završnici Vikmajer pokazala zašto je nekada bila u top 20 najboljih igračica. U drugom setu činilo se da je Jovana psihički pala nakon izgubiljenog prvog seta. Vikamjer je diktirala tempo i rutinski dobila drugi set sa 6:0.

„Janina je u drugom setu odigrala bez greške iako sam osetila da mogu da joj pariram. Ona je bivša 12. igračica i neko ko zna kako se igraju ovakvi mečevi. Iako nisam ostvarila pobedu, zadovoljna sam svojom igrom i atmosferom u timu. Ukoliko selektorka bude odlučila tako, spremna sam da igram i sutra“ rekla je Jovana i pozvala publiku da srpski tim podrži u što većem broju.

SRBIJA- BELGIJA 1:1

Aleksandra Krunić – Kirsten Flipkens 2:0 (6:4 7:6)

Jovana Jakšić – Janina Vikmajer 2:0 (7:5 6:0)